Підтримати нас

На Херсонщині відновлюватимуть лісосмуги

Автор статті
24 грудня 2019 04:00
702
Поширити:

У 2020 році на Херсонщині спільно з проєктом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) відновлюватимуть лісосмуги.

Про це під час селекторної наради в Херсонській ОДА розповіла координатор проєкту Оксана Рябченко.

Проєкт передбачає такі етапи: визначення права власності та користування лісосмугами, обстеження та інвентаризація. Після успішного проведення цих етапів насадження лісосмуг заплановано на жовтень – листопад наступного року, в залежності від агрокліматичних умов, які складуться на той момент.

За словами Оксани Рябченко, після попереднього обговорення і зустрічі з керівництвом області було узгоджено зосередити зусилля проєкту в наступному році саме на Херсонщині.

«Проєкт спрямований на покращення ситуації із землекористуванням і станом земельних ресурсів в Україні, в першу чергу родючого шару ґрунтів. Херсонщина відноситься до зони ризикового сільського господарства і зони особливих кліматичних ризиків. Як міжнародна організація, спираючись на думку українських фахівців, ми розуміємо що Херсонщина – це та область, в якій найшвидшими темпами відбувається руйнування верхнього родючого шару ґрунту», – заначила Оксана Рябченко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ