Підтримати нас

На Херсонщині в аптеці вільно продавали наркотики. ФОТО

Vgoru
06 січня 2016 04:34
228
Поширити:

На Херсонщині у аптеці з незаконного продажу вилучено майже 30 тисяч пігулок сильнодіючих та нарковмісних ліків.

У Херсоні співробітники 8-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності викрили провізора, яка без рецепту продавала сильнодіючі та нарковмісні лікарські засоби.

У Херсоні під час слідчих дій в аптеці, правоохоронці виявили та вилучили 16325 пігулок «Зопіклону» та 13440 пігулок «Кодтерпіну».

- Пігулки «зопіклон» наркомани приймають з ін’єкційними наркотиками. Таким чином вони посилюють дію ацетильованого опію. Кодтерпін в своєму складі містить наркотичний засіб кодеїн. Прибуток аптечного закладу від продажу вилученого склав би більше 100 тис. гривень, - повідомив начальник 8-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Андрій Денисьєв.

Також оперативники виявили та вилучили трудові договори з провізорами, журнал обліку лікарських засобів та товарні накладні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 320 КК України «Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів». Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації ГУНП в Херсонській області

${gallery:71f1c63f8b1703c270444f4a796ab909}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ