Підтримати нас

На Херсонщині понад 10 тисяч дітей отримали ID паспорт

06 вересня 2019 03:00
765
Поширити:

До міграційної служби Херсонської області за оформленням першого паспорту у вигляді ID-картки, за 8 місяців цього року, завернулось понад 10 тисяч школярів.

Розпочався навчальний рік, який у старшокласників буде закінчуватись перевіркою знань та здачею ЗНО. Міграційна служба нагадує батькам та школярам, що з 2016 року в Україні запроваджено біометричні паспорти з 14-ти років. Несвоєчасне отримання паспорта школярем призводить до неможливості реєстрації на Зовнішнє незалежне оцінювання і є підставою для відмови у допуску до ЗНО через відсутність ID-картки.

Для отримання картки необхідно звернутись до територіальних підрозділів міграційної служби або Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання, для оформленням паспорту. Вартість ID-картки, яка видається дитині вперше - безкоштовна.

При оформлені паспорту необхідно мати оригінали свідоцтва про народження дитини, ідентифікаційний номер фізичної особи, паспорт одного з батьків, довідку про реєстрацію місця проживання, яка береться в органах місцевого самоврядування.

Строк видачі біометричного документа не має перевищувати 20 робочих днів з моменту подачі заяви в ЦНАП або ДМС. Термін дії паспорта, отриманого в 14 років, становить 4 роки.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ