Підтримати нас

На Херсонщині поліція з'ясовує обставини травмування двох дітей піротехнічними засобами

02 січня 2018 19:00
458
Поширити:

На Херсонщині під час використання піротехнічних засобів травмувалися двоє дітей. Неповнолітні перебувають в лікарняних закладах. Поліцейські з’ясовують обставини подій.

1 січня близько 06:00 в «єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонували з приймального відділення дитячої обласної лікарні. Чергова медсестра повідомила, що в травматологічне відділення з діагнозом різані рани рук, ампутація двох пальців правої кисті доставлений 9-річний мешканець м.Каховка. До лікарні виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції. Поліцейські встановили, що в новорічну ніч хлопець здійснював постріли з піротехнічного засобу типу «римська свіча». Останній залп петарди стався в руках школяра, в результаті чого він отримав вказані поранення. В цей час поруч із дитиною перебували його батьки. Вони і відвезли сина в Херсон у лікарню. Попередня правова кваліфікація події – ст.166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування».

Цього ж дня в травматологічне відділення лікарні м.Херсона звернулися жителі одного з населених пунктів Генічеського району з 5-річним сином. Лікарі діагностували у хлопця пошкодження ока. До лікарні виїхала слідчо-оперативна група Корабельного відділення поліції. Поліцейські попередньо з’ясували, що малолітній ввечері 31 грудня разом із кількома друзями гралися на вулиці. Хтось із дітей кинув петарду у скляну пляшку, після чого вона розірвалася. В результаті невеликий уламок потрапив хлопцю в око. На даний час травмований перебуває на консультації в лікарні м.Одеса. Попередня правова кваліфікація події – ст.128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження».

В обох випадках батьки травмованих дітей до поліції не зверталися. На даний час поліцейські встановлюють всі обставини отримання малолітніми поранень.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ