Підтримати нас

На Херсонщині ліквідують зайвий газ, поки Україна купує паливо у "Газпрому"

Vgoru
21 грудня 2015 07:19
199
Поширити:

У районі газового родовища поблизу села Стрілкове у Херсонській області приватна компанія, яка не може продати весь об'єм видобутого на шельфі Азовського моря конденсату палива, просто ліквідує надлишки.

У літні місяці пере видобуток газу складає масштаб, необхідний для обігріву районного центру із населенням у 50 тисяч осіб.

У сусідніх селах люди змушені опалювати домівки дровами. Для обігріву таким паливом одного будинку потрібно віддати близько 150 доларів. Таких грошей у селян просто немає.

Раніше газ, видобутий на цьому родовищі закачували до кримського сховища. Зараз ним немає змоги користуватися. Натомість влада та керівництво компанії вкладати кошти в розвиток інфраструктури не хочуть.

У державній компанії "Укртрансгаз" заявляють, що надлишок природного газу можна знижувати для наступного передання до національної газотранспортної системи.

Аби з'єднати газоконденсатне родовище із об'єднаної газотранспортною системою України, необхідно виконати ряд робіт. За попередніми розрахунками, такі роботи обійдуться щонайменше у 30 мільйонів гривень,
— розповів керівник прес-служби компанії Максим Білявський.

Поки влада не може знайти гроші для будівництва об'єкту, хоча витрати можуть окупитися вже за три місяці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ