Підтримати нас

На Кам'янській Січі військові 57-ої бригади вшанували пам'ять Костя Гордієнка

Автор статті
24 липня 2019 15:06
711
Поширити:

Сьогодні на Херсонщині у селі Республіканець Бериславського району на території національного природного парку «Кам'янська Січ» військові 57-ї окремої мотопіхотної бригади вшанували пам'ять похованого тут кошового отамана Костя Гордієнка - сподвижника гетьмана Війська Запорозького, автора першої української Конституції Пилипа Орлика і одного з фундаторів даного документу, який називають першою у світі демократичною конституцією.

06 травня цього року Указом Президента України 57-й окремій мотопіхотній бригаді присвоєно почесне найменування імені Костя Гордієнка.

У своєму виступі командир бригади Анатолій Мішанчук зазначив, що вдячний за можливість бути присутнім у такому історичному місці, як Кам'янська Січ. 

«Це є знакова подія для нашої військової частини. Носити почесне найменування імені кошового отамана для нашої бригади – це велика честь. В знак того, що військовослужбовці бригади є гідними нащадками та продовжують ратну справу Кості Гордієнка, ми залишаємо на славетному місці історичний слід своє - почесне найменування та знак нашої бригади, які червоною ниткою пройдуть скрізь сьогодення та навіки закарбуються в історії України. Поки бригада буде носити почесне найменування, мої побратими мужньо боротимуться з ворогом за український народ та за Україну!», - наголосив Анатолій Мішанчук та вручив відзнаки Міністра оборони України одинадцятьом військовослужбовцям.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ