Підтримати нас

На Херсонському напрямку російські військові використовують боєприпаси низької якості – Генштаб

Автор статті
20 грудня 2023 10:15
597
Поширити:

В угрупуванні військ “Днепр” на Херсонському напрямку російські військові використовують артилерійські та мінометні заряди низької якості з Північної Кореї. Через таку якість трапляються випадки їх розриву у стволах гармат та мінометів російських окупантів.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ 20 грудня. 

Як ідеться в повідомленні, армії РФ на Херсонському напрямку бракує боєприпасів власного виробництва, тому вона використовує артилерійські та мінометні заряди низької якості, що поставляються з Північної Кореї. 

“Через незадовільний стан таких боєприпасів фіксуються непоодинокі випадки їх розриву прямо у стволах гармат та мінометів окупантів, що призводить до втрат озброєння та особового складу загарбників. Зокрема, такі випадки зафіксовано в угрупуванні військ “Днепр”, де командувачем є генерал Теплінський”, – повідомляє Генштаб.

Також у Генштабі поінформували, що на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують розширювати свій плацдарм. Російські війська вісім разів намагалися штурмувати українські позиції. 

“Отримав гідну відсіч та із втратами відступив. Наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневе ураження по тилах противника”, – ідеться в повідомленні. 

Спікер Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук заявив, що на лівобережжі Херсонщини російське угрупування “Днепр”  складає понад 70 тисяч військових. 

Британська розвідка в жовтні припускала, що призначення генерал-полковника Михайла Теплінського на посаду командувача Дніпровським угрупуванням військ Росії, ймовірно, свідчить про посилення тиску на російські сили, які захищають територію. Теплінський змінив на посаді генерал-полковника Олега Макаревича. Американські аналітики раніше писали, що в Росії, імовірно, змінили командувача військ на Херсонщині через успіхи ЗСУ на лівобережжі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ