Підтримати нас

На Херсонщині затримали ексспівробітницю міграційної служби, яка оформлювала паспорти РФ

Vgoru
Автор статті
31 серпня 2023 14:33
586
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру в колабораційній діяльності колишній співробітниці міграційної служби. Їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року під час окупації Херсона підозрювана добровільно співпрацювала з росіянами. 

Зазначається, спочатку вона обійняла посаду «и.о. специалиста отдела паспортно-визовой службы управления общественной безопасности», а згодом стала «главным специалистом – экспертом Главного управления МВД Херсонской области».

“Жінка виконувала обов'язки з видачі адресних довідок, перекладу паспортів громадян України та інших документів українського зразка російською мовою для подальшого отримання паспорта РФ. Також виконувала процедуру ідентифікації осіб, що втратили паспортні документи, для видачі тимчасових документів. Організовувала прийняття присяги громадянина Російської федерації”, – йдеться в повідомленні.

Фото зі сторінки Офісу Генерального прокурора

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Бериславської райради Володимира Коновалова, якому інкримінують пособництво державі-агресору з метою завдання шкоди Україні. Йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

У Херсоні судитимуть колишнього помічника судді апеляційного суду Херсонської області за співпрацю з ФСБ Росії.  Йому загрожує до 15 років тюрми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ