Підтримати нас

На Херсонщині засіять 64 тисячі гектарів озимими культурами

Vgoru
Автор статті
14 жовтня 2023 16:36
458
Поширити:

На деокупованій Херсонщині триває посівна озимих культур. Цьогоріч їхня площа орієнтовно складе 64 тисячі гектарів. Уже засіяли 8,4 тисячі гектарів. 

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

До озимих належать зернові культури – пшениця (м’яка, тверда, спельта), жито, ячмінь; олійні культури – ріпак, рижій.

За його словами, на Херсонщині зібрали понад 58 тисяч тонн зерна, 4,5 тисячі тонн ріпаку, майже 26 тисяч тонн соняшнику. Також є врожай овочів, що складає 45 тисяч тонн.

“Жителі Херсонщини уже отримали понад 7 млн грн компенсації від держави, чиї городи з врожаєм потопила вода внаслідок підриву росіян Каховської ГЕС. Загалом надійшло понад  2 тисячі заявок на отримання допомоги, у яких люди повідомили про врожай, втрачений на площі 126 гектар”, – повідомив заступник голови ОВА.

Раніше ОВА повідомляла, що на Херсонщині фермери зібрали понад 58 тисяч тонн зернових, понад 4 тисяч тонн ріпаку й майже 10 тисяч тонн соняшника. А озимими культурами планується засіяти 63,9 тисячі гектарів. 

Фермери Херсонщини працюють під обстрілами на замінованих полях, їм не вистачає техніки. Попри небезпеку для життя вони збирають врожай та намагаються відновлювати власні господарства. Дивіться наше відео про це.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ