Підтримати нас

На Херсонщині у 2022-му ліквідували п’ять політиків-колаборантів – Рух Чесно

Vgoru
18 січня 2023 07:08
629
Поширити:

Організація провела аналіз успішних операцій українського підпілля за 2022 рік. Ліквідовані державні зрадники були переважно представниками проросійських заборонених партій. Йдеться на сайті Руху Чесно.

“Для українського підпілля і ЗСУ найбільш результативними місяцями були серпень та листопад”, – йдеться в дописі.

Причинами загибелі колаборантів ставали ДТП, вибухи автівок та вогнепальні поранення.

У березні у Херсоні в авто розстріляли павла слободчикова — помічника колаборанта володимира сальдо. Сталося це біля будинку останнього. слободчиков загинув на місці. Також була поранена його дружина.

У червні у Херсоні підірвали авто колаборанта дмитра савлученка. Той загинув на місці. російськими окупантами він був призначений так званим «главою управління сім'ї, молоді та спорту ВДА Херсонської області».

Наприкінці серпня у власному будинку у Голій Пристані знайшли убитим народного депутата-зрадника олексія ковальова. 33-річний політик, коли почалася повномасштабна війна, переїхав з Києва до Херсона та обійняв в окупації посаду так званого «заступника глави уряду Херсонської області». Його застрелили, а його співмешканку зарізали.

У листопаді ліквідували так званого заступника голови Херсонської окупаційної адміністрації кирила стремоусова, який очолив Топ-10 держзрадників 2022 року. Він загинув у ДТП напередодні деокупації Херсона.

Правоохоронців-колаборантів ліквідовували переважно за допомогою вибухівки.

Так у червні було поранено колаборанта-очільника Херсонської виправної колонії №90 євгена соболєва. Вибуховий пристрій був закріплений на дереві та керувався дистанційно. Здетонував, коли зрадник їхав повз на автівці. Він вижив, але отримав важкі поранення.

"Політична пам’ять має зберігати інформацію не лише про живих, а й про мертвих зрадників. Історія не має забувати їхні імена. Громадяни повинні пам’ятати про те, що вони зробили для допомоги ворогу, який здійснює геноцид нашого народу", — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ