Підтримати нас

На Херсонщині постраждалі від затоплення жителі отримають компенсацію за знищений врожай

Vgoru
Автор статті
12 серпня 2023 14:19
395
Поширити:

На Херсонщині в шести громадах області організували роботу щодо виплати грошової компенсації людям, врожай яких постраждав в результаті теракту росіян на  Каховській ГЕС.

Про це на брифінгу повідомив в.о. директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ХОДА Дмитро Юнусов.

За його словами, Херсонська, Калинівська, Білозерська, Дар'ївська та Чорнобаївська громади створили комісії для приймання заяв та обстеження земельних ділянок, на яких втрачений врожай.

"На сьогодні вже прийнято 77 заяв на обстеження земельних ділянок, обстежено дві земельні ділянки. За попередньою інформацією постраждало 1485 домоволодінь, у яких втрачено врожай, загальною площею 382 гектари", – розповів Дмитро Юнусов.

В.о. директора департаменту додав, що головною проблемою нині є відсутність документів на земельну ділянку та безпекова ситуація, яка ускладнює роботу комісії. Також нагальною проблемою аграріїв залишається замінування земельних ділянок.

"На сьогодні офіційно розміновані 59 тисяч гектарів із 508 тисяч потенційно замінованих сільськогосподарських земель. Вже розпочали гуманітарне розмінування на території Великоолександрівської громади. За тиждень очистили перші 600 гектарів. Аграрії на цих територіях розпочали підготовку до посіву озимих культур", – говорить в.о. директора департаменту.

За підсумками двох сільськогосподарських сезонів, прямі збитки Херсонщини, завдані росіянами, становитимуть мільярди доларів. Про це розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов. Значна частина цих збитків – привласнений врожай (мільйони тонн зерна, овочевий комплекс) і вкрадена техніка. 

Окупаційні медіа поширюють інформацію про досягнення російської влади на лівобережжі Херсонщини, про зібрані врожаї, які надходять у різні регіони Росії. Дивіться наше відео про те, як росіяни крадуть наш врожай.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ