Підтримати нас

На Херсонщині чоловік незаконно посіяв понад 100 кущів конопель

Vgoru
Автор статті
28 липня 2023 14:27
438
Поширити:

На присадибній ділянці житель селища Комишани зростив понад 100 кущів конопель. За незаконне вирощування наркотичних рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

“Вчора, 27 липня, оперативники перевіряли 43-річного жителя селища Комишани, який раніше притягався до відповідальності за кримінальне правопорушення, пов’язане із незаконним обігом наркотичних речовин. Під час спілкування з громадянином поліцейські відчули характерний для рослин конопель пряний запах на території його домоволодіння. З дозволу чоловіка оперативники оглянули подвір’я та виявили на присадибній ділянці, огородженій високим парканом, посів наркорослин”, – розповів начальник відділу №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Володимир Пісоцький.

За словами громадянина, він вирощував коноплі для власного вживання. 

Вилучені кущі направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр МВС, а в Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості за ознаками ч. 2 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. 

Також на одній з присадибних ділянок Степанівки на Херсонщині правоохоронці виявили посів 41 кущ конопель. Власнику ділянки може загрожувати штраф (до 671 тисяч гривень) або арешт до 6 місяців, або обмеженням волі до 3 років.

Раніше в одному з сіл Великоолександрівської громади Херсонщини правоохоронці виявили посів із майже тисячі кущів снодійного маку. Незаконним вирощуванням займалася 60-річна жінка, якій може загрожувати ув’язнення на строк від трьох до семи років за ст. 310 КК України.

Також судитимуть херсонця за фактами незаконного придбання, зберігання та збут канабісу. Зараз він під вартою, де очікує на вирок суду. Йому загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Чоловік продавав канабіс за місцем проживання, а його клієнтами були мешканці Херсона.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ