Підтримати нас

На фестивалі у Києві покажуть виставу, яка присвячена художниці з Олешок на Херсонщині 

08 серпня 2024 18:22
483
Поширити:
Фото: Bouquet Kyiv Stage 2024

17 серпня о 12:00 на фестивалі “Bouquet Kyiv Stage 2024” покажуть виставу, що присвячена уродженці Олешок на лівобережжі Херсонської області, художниці Поліні Райко. 

Про це йдеться на сайті “Bouquet Kyiv Stage 2024”. 

Вистава відбуватиметься у форматі  вербатіму   з латинської «дослівно» - одночасно і технологія створення п’єси, і жанр сучасного документального театру. Суть вербатіма полягає в тому, що автор вибирає тему, потім опитує на задану тему людей, розшифровує записи і потім, скорочуючи і монтуючи, створює зв’язний драматургічний текст.  

“Вербатіми наших бабусь із різних куточків України та монологи самої Поліни Райко. Уявіть 70-ті роки, ваші бабусі молоді та щасливі, будують своє життя, а тепер згадуючи минуле вони відповідають на головне питання: "Що таке Рай і як до нього прийти", – зазначається в матеріалі. 

Режисерка та заслужена артистка України Олена Лазовіч ставитиме зазначену виставу. Художниця – авторка документального фільму “Рай” про Поліну Райко Надія Кошман.

  • Поліна Райко – художниця-самоучка в жанрі наївного мистецтва, яка з 1998 року й до смерті у 2004 розписувала власний дім в Олешках. Вона почала малювати у 69 років.
  • Після підриву російськими військами Каховської ГЕС її будинок був затоплений, фрески зруйновані.
  • У серпні 2023 року в Українському Домі представили документальний проєкт «Поліна Райко. Зникоме».
  • У 2018 році відбувся перший фестиваль “Bouquet Kyiv Stage”. Він поєднує музику, візуальне мистецтво, кіно, театр та літературу. Вхід на нього вільний. Невіддільною частиною фестивалю є міжнародні воркшопи для професійних музикантів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів