Підтримати нас

На деокупованій Херсонщині перехід парафій УПЦ (МП) до ПЦУ майже не відбувається. Яка причина? 

22 вересня 2024 18:00
84
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/Великдень 2022 року

Через безпекову ситуацію не правобережній території Херсонської області майже не відбувається перехід парафій УПЦ (МП) до ПЦУ. 

Про це повідомив проєкту Радіо Свобода “Новини Приазов’я” керуючий Херсонською єпархією ПЦУ, єпископ Херсонський і Таврійський Никодим.

Він зазначив, що збирати людей важко та небезпечно: 

“Переходи були, зараз взагалі тут ситуація дуже страшна. Навіть говорити про якісь збори важко, люди бояться, що їм прилетить”.

Також єпископ додав, що Православна церква України відкрита до приєднання та зазначив про умови: 

"Визнання  томосу    указ синоду і/або глави помісної православної церкви з важливих питань церковного устрою або віровчення; останнім часом найчастіше стосується рішення церкви-матері про надання автокефалії новій помісній церкві.  . Ті, хто сповідує «руський мир», вони й так не прийдуть. Що стосується інших людей, це просто бажання єдності. І визнання цього томосу про автокефалію Православної церкви України. Тобто ми з вами говоримо не про об'єднання, не про перехід до ПЦУ, а про приєднання до ПЦУ, до томосу. Взагалі той томос був даний для того, щоб православні об'єдналися навколо нього, у свою церкву і самоврядну, автокефальну, щоб вони вели своє церковне життя".
  • 20 серпня Верховна рада ухвалила в цілому законопроєкт №8371 щодо заборони релігійних організацій на території України, пов’язаних з Російською Федерацією.
  • Єпископ Херсонський і Таврійський Никодим зазначив, що закон щодо заборони релігійних організацій на території України, пов’язаних із РФ, давно на часі. Херсонській єпархії за період повномасштабного вторгнення Росії на території України офіційно перейшли від УПЦ МП до ПЦУ 6 громад.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів