Підтримати нас

На Буковині судитимуть колишнього співробітника виправної колонії Херсона

Vgoru
Автор статті
29 травня 2023 14:42
383
Поширити:

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо держзради та колабораційної діяльності колишнього співробітника херсонської колонії. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура. 

Фото Чернівецької обласної прокуратури 

За даними слідства, після окупації Херсона працівник виправної колонії погодився працювати в окупаційній «Північній виправній колонії №90» на посаді заступника начальника колонії. Потім він став першим заступником начальника «Херсонского следственного изолятора».

Після звільнення обласного центру, чоловік втік та переховується на окупованій території України. 

Уже не вперше прокуратура розпочинає розслідування щодо колабораційної діяльності співробітників колонії № 90. У квітні 2023 року в Херсоні правоохоронці затримали жителя, який працював в окупаційній колонії та допомагав військовим РФ утримувати ув'язнених. Спочатку він став молодшим інспектором групи нагляду відділу безпеки, а потім – молодшим інспектором чергової частини. 

Правоохоронні органи Херсонщини вже розслідують близько 2 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. Загалом повідомили про підозру 313 особам. Як обвинувальні акти 152 кримінальних проваджень щодо 162 осіб уже направлені до суду. За колабораційну діяльність уже засуджено 80 осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ