Підтримати нас

На боротьбу з коронавірусом на Херсонщині виділено 22 мільйони гривень

Автор статті
18 березня 2020 10:00
559
Поширити:

Херсонська обласна рада виділила 22 млн грн на обладнання та засоби для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 18 березня, у ході позачергової XXXІІІ сесії Херсонської обласної ради VII скликання, участь у якій взяли 45 депутатів, повідомляє сайт Херсонської облради.

За рахунок цих коштів планується придбати 18 апаратів штучної вентиляції легень та спецкостюми для лікарів.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Короленка, є велика вірогідність, що COVID-19 вже є і на території Херсонської області. Аналізи відправлено на Київ. Вже завтра ввечері швидкі тести на виявлення вірусу будуть завезені до обласної лікарні, яка є одним із центрів по лікуванню коронавірусу. Також вже сьогодні в область привезено понад 25 тис. медичних масок, які будуть роздані по опорних медичних закладах.

Особлива увага приділяється вагітним із гострими інфекційними захворюваннями, оскільки вони знаходяться в зоні ризику. Для них вивільнено цілий поверх в Херсонській міській клінічній лікарні ім. О.С. Лучанського.

Екстрена медична допомога працює в цілодобовому режимі. В той же час, директор Департаменту охорони здоров’я закликав жителів міста та області не спекулювати на цій ситуації та не викликати швидкі задля «перевірок» та забави, оскільки один виїзд спеціалізованої бригади коштує 7 тис. грн. В разі таких випадків на осіб накладатимуться чималі штрафи.

Також Віктор Короленко попрохав кожного депутата проконтролювати процес забезпечення осіб, які потребують проходження процедури гемодіалізу декілька разів на тиждень, транспортним засобом, адже з 18 березня по області припиняють роботу автоперевізники. Це стосується і медичних працівників, які працюють не за місцем проживання.

Також депутати внесли зміни до Регламенту роботи Херсонської обласної ради, аби прискорити роботу органу місцевого самоврядування у випадку встановлення карантину на території Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ