Підтримати нас

«Мисливця» засуджено за двійний підпал лісу

Автор статті
21 травня 2019 06:34
722
Поширити:

За навмисний підпал лісу Голопристанський районний суд засудив уродженця села Малі Копані Жайворонка Віктора Олексійовича до двох років обмеження волі, та одразу звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

Згідно з матеріалами справи, обнародуваними в Єдиному реєстрі судових рішень, чоловік - не одружений, не працює, має середню освіту, раніше не судимий.

Ліс підпалив 13 березня цього року одразу у двох місцях: спочатку десь о 16.50 годині в 67 кварталі 18 виділі Кардашинського лісництва, а через півгодини - в 59 кварталі 9 відділі того ж лісового масиву.

Ці ділянки знаходяться приблизно на відстані 1 - 1,5 км від населеного пункту.

На першій вогнем пошкоджено пів гектара сосен, на другій - 0,2 га. За підрахунками Кардашинського лісництва державного підприємства «Голопристанське лісомисливське господарство», матеріальних збитків лісу нанесено на суму 3829, 79 грн.

Правоохоронці палія встановили досить швидко, й вже 28 березня обвинувачений та прокурор Новокаховської місцевої прокуратури Ігор Коваленко уклали Угоду про визнання винуватості.

Віктор  Жайворонок повністю визнав свою вину у злочині, передбаченому ч.1 ст.245 Кримінального Кодексу України («Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів» - карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк). Чоловік пояснив, що сірниками підпалив суху траву разом з лісовими насадженнями, бо хотів добре вполювати. І добровільно погодився на покарання у вигляді двох років обмеження волі з випробувальним терміном в один рік.

Суддя Голопристанського районного суду Юрій Францішко затвердив цю Угоду 15 травня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ