Підтримати нас

Міську призовну комісію утворили в Херсоні: що це за орган

15 травня 2024 19:32
660
Поширити:
Призовна комісія
Фото: Армія Inform

У Херсоні утворили міську призовну комісію, яка прийматиме рішення про придатність призовника до служби або надання йому відстрочки.

Про це стало відомо з розпорядження начальника Херсонської МВА Романа Мрочка.

Комісію очолить перший заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Наталя Чехута. До її складу увійдуть медсестра, лікар-терапевт, спеціаліст групи морально-психологічного забезпечення, представники поліції, ТЦК та СП та управління освіти.

Комісія проводитиме медичний огляд призовників, перевірятиме стан здоров'я і фізичного розвитку та надаватиме письмові висновки про придатність або непридатність для військової служби.

  • З 4 травня набули чинності зміни до наказу Міністерства оборони України №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК). Згідно зі змінами, індивідуальну оцінку придатності, а саме формулювання “обмежено придатний” скасовують.
  • Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, виключивши з документа норму про демобілізацію. Президент підписав Закон 16 квітня. Закон набирає чинності з 18 травня 2024 року. Головне – за 60 днів, починаючи з 18 травня, абсолютно всі військовозобов'язані чоловіки (18-60 років) мають оновити й уточнити свої дані в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника, інакше автоматично вважатимуться ухилянтами.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів