Підтримати нас

Мешканці Дар’ївської громади, постраждалі від підтоплення, отримали чергову допомогу

Автор статті
26 квітня 2024 18:58
181
Поширити:

Мешканці  громади, чиї домівки постраждали від повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС, отримали нову побутову техніку. Про це журналістам Вгору розповів начальник Дар’ївської сільської військової адміністрації Анатолій Дідур.

Допомога надійшла в рамках проєкту ХОВА з підтримки соціально незахищених категорій населення, реалізованого спільно з БФ «Юейм» і об'єднаною ініціативою «Кримський фронт». Про надання техніки повідомили 25 квітня на сторінці Дар’ївської сільради у фейсбуці. Селяни отримали пральні машини, сушарки, мікрохвильові печі та холодильники.

За словами начальника Дар’ївської ВА Анатолія Дідура, побутову техніку мешканці громади отримують не вперше. Раніше її привозили в інші населені пункти, першочергово – багатодітним родинам. 

Взагалі з моменту катастрофи на Каховській ГЕС  постраждалим допомагали продуктами та водою, засобами гігієни та посудом, антигрибковими засобами, відновлювальними матеріалами, інвентарем. 

Анатолій Дідур повідомляє, що більшість вже отримала грошову компенсацію від держави, зокрема й ті, чиє житло відновленню не підлягає.

Люди квартири вже купували в Кривому Розі, Києві, Миколаєві, Вознесенську. Отримають грошову допомогу й власники будинків постраждалих від обстрілів, – уточнив Анатолій.

За наданою ним інформацією, документи на компенсацію за пошкоджене внаслідок війни житло, подали мешканці 1300 домоволодінь. 

  • До громади входить 15 населених пунктів: Дар’ївка, Інгулець, Зарічне, Ясна Поляна, Микільське, Понятівка, Токарівка, Іванівка, Новотягинка, Федорівка, Ульянівка, Лиманець, Інгулівка, Вітрове, Чайкине. Вони розташовані в прибережній зоні й найбільше потерпають від обстрілів армії РФ. У деяких населених пунктах через постійні обстріли досі не вдається відновити електропостачання. Крім того, чимало домівок поблизу Дніпра та Інгульця влітку зазнали руйнувань від підтоплення.
  • Про наслідки підтоплення читайте в матеріалі.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ