Підтримати нас

Мешканець Херсонщини, який за вказівкою ГРУ РФ прибув до Черкащини, отримав довічне ув'язнення

Vgoru
Автор статті
23 жовтня 2023 15:17
901
Поширити:

Російському агенту, якого в травні цього року затримала контррозвідка СБУ під час фотографування місцевого підприємства Укроборонпрому, суд призначив довічне ув'язнення.

Про це йдеться на сторінці відомства.

Зазначається, що чоловік – мешканець тимчасово окупованої частини Херсонщини. Після окупації регіону він перейшов на бік агресора та добровільно вступив до херсонського осередку «Ліберально-демократичної партії Росії», яку до недавнього очолював Володимир Жириновський.

“Зрадник закликав місцевих жителів підтримати окупантів та приходив на російські блокпости, де пропонував свою допомогу у війні проти України”, – написали в СБУ.

На нього вийшов кадровий співробітник ГРУ, за його вказівкою затриманий прибув до Черкащини для проведення розвідувально-підривної діяльності, як переселенець.

На Черкащині він об’їжджав місцевість та намагався визначити ключові транспортні розв’язки, а також координати адмінбудівель та підприємств оборонно-промислового комплексу України, йдеться в повідомленні.

Раніше писали, що на Херсонщині СБУ затримала трьох місцевих жителів, які корегували ворожі удари.

Служба безпеки викрила жінку, яка допомагала окупантам коригувати російські повітряні атаки на Херсон. Коригувальницю розшукали та затримали у власному помешканні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ