Підтримати нас

Коригували удари окупантів по Херсонщині: СБУ затримала “антиукраїнське підпілля”

Vgoru
Автор статті
23 жовтня 2023 07:25
469
Поширити:

На Херсонщині СБУ затримала трьох місцевих жителів, які корегували ворожі удари.

Про це йдеться на сторінці відомства.

За даними слідства, організатором та керівником місцевого антиукраїнського підпілля був колишній підприємець, який після захоплення міста перейшов на бік ворога та влаштувався «майстром» до окупаційної «Херсонської залізниці РФ». Він проводив технологічні роботи для руху ешелонів із військовою технікою країни-агресора.

Зазначається, що чоловіка завербували працівники ФСБ РФ. Після деокупації правобережжя Херсонської області чоловік переховувався, а потім вийшов на зв'язок зі своїм куратором та за його завданням створив власну групу інформаторів.

Відомо, що саме за їхніми координатами наприкінці вересня цього року окупанти зруйнували в обласному центрі два приватних житлових будинки та ще п’ять пошкодили. Унаслідок ворожого обстрілу близько 10 мирних жителів отримали травми різного ступеня тяжкості.

За даними Офісу Генерального прокурора, затриманий залучив до своєї протиправної діяльності рідну сестру та ще одного знайомого. 

“Чоловік передавав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України й інших Сил оборони. Також повідомляв про евакуацію цивільного населення на Херсонщині”, – йдеться в дописі.

Служба безпеки викрила жінку, яка допомагала окупантам коригувати російські повітряні атаки на Херсон. Коригувальницю розшукали та затримали у власному помешканні.

Стало відомо, хто віддав наказ на обстріл Херсона й околиць, що призвело до смерті 24 людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ