Підтримати нас

Мешканцю Херсонщини загрожує довічне ув’язнення: агент РФ коригував ворожі удари по Черкащині

Vgoru
Автор статті
23 травня 2023 09:16
1,313
Поширити:

СБУ затримала на Черкащині агента головного управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації (більш відомого як ГРУ), який коригував удари ворога по території Черкащини. Він виявився мешканцем тимчасово окупованої частини Херсонщини.

Про це повідомляє СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника в Черкасах під час фотофіксації українського об’єкта критичної інфраструктури та передачі відповідного «звіту» до російської воєнної розвідки.

Служба безпеки України встановила, що чоловік на початку повномасштабного вторгнення підтримав загарбників і сам запропонував їм свою допомогу. Згодом через месенджер на нього вийшов кадровий співробітник російської воєнної розвідки з «пропозицією» співпраці. За вказівкою представника ГРУ агент прибув до Черкащини як переселенець. 

На території регіону зрадник збирав інформацію про місця розташування Сил оборони, об’єктів критичної інфраструктури, локації систем ППО, українських військових шпиталів, а також заводів, мостів і дамб.

Геолокації разом із фото агент передавав загарбникам для коригування повторних повітряних ударів по території регіону.

Під час затримання у фігуранта виявили мобільний телефон, який він використовував для виконання ворожого розвідзавдання. Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Слідчі повідомили мешканцю Херсонщини про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Херсонщини росіяни проводять «перепис» населення. Окупанти обходять будинки місцевих у пошуках підпілля та перевіряють у людей наявність російського паспорта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ