Підтримати нас

Медики Херсонщини отримали спеціалізовані бронежилети

Автор статті
09 квітня 2024 13:23
229
Поширити:
Фото: Львівський Оборонний Кластер

Львівський Оборонний Кластер (ЛОК) в рамках гуманітарної місії передав 131 комплект протиуламкових бронежилетів медичним закладам Херсонської області.

Про це Медіаплатформі “Вгору” повідомили представники Львівського Оборонного Кластера.

Зазначається, що протиуламкові бронежилети для медиків, які розробив Львівський Оборонний Кластер та Харківський завод засобів індивідуального захисту разом з медиками швидкої допомоги - повністю сертифіковані та пройшли всі необхідні випробування.

“За статистикою, основним типом загрози для медиків швидкої допомоги, які працюють на лінії фронту є уламки скла, бетону, снарядів. Тож медичний бронежилет зроблено надійним для захисту передусім від цих загроз: він характеризується протиуламковою стійкістю не менше 500 метрів на секунду, має 1 клас захисту відповідно до українських стандартів”, - пишуть представники кластера.
 Основним матеріалом бронежилета є надвисокомолекулярний балістичний поліетилен, тому він є міцним і водночас легким. Його вага складає 4 кілограми. Також на ньому є кишені для медичного обладнання та розпізнавальні знаки медичної служби.

За останній рік Львівський Оборонний Кластер передав медичним закладам Херсонської області майже тисячу спеціалізованих бронежилетів.

“Вони використовуються бригадами швидкої для евакуації важкохворих та поранених з прифронтових районів”, - додають представники кластера.
  • У медичних закладах на правобережжі Херсонщини працює близько тисячі спеціалістів. В області проходить постійна ротація фахівців, які приїжджають з інших регіонів України.
  • Раніше очільник ОВА казав, що в медичних закладах Херсонщини не вистачає вузькопрофільних спеціалістів, таких як ендокринологи та хірурги. На правобережжі Херсонщини повністю зруйновані 26 закладів охорони здоров’я, 107 – пошкоджені. З них відремонтовано 15 закладів, а 35 – відбудовуються.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ