Підтримати нас

Майже 10 тисяч жителів Херсонщини подали заяви на допомогу за пошкоджене підтопленням житло

Vgoru
Автор статті
29 липня 2023 15:33
446
Поширити:

Подали заяви на допомогу від держави 9 тисяч 811 жителів Херсонської області, житло яких постраждало через підрив росіянами Каховської ГЕС. Вони отримають по 5 тисяч гривень на кожного члена родини з держбюджету.

Про це на брифінгу повідомив голова ХОВА Прокудін.

У Херсоні подали заяви 7 тисяч 599 людей. За його словами, отримали компенсацію 4 тисячі 715 заявників. Також жителі Херсонщини можуть отримати допомогу з обласного бюджету: 5 тисяч гривень на домогосподарство. Заяви подали 1 тисяча 565 людей, отримали гроші — 364.

"Є ще один вид допомоги з місцевих бюджетів: її розмір від однієї до 15 тисяч грн. Прийняли 1 тисячу 389 таких звернень, 328 родин вже отримали ці кошти у Білозерській, Чорнобаївській, Дар'ївській, Тягинській, Калинівській та Херсонських громадах. Загальна сума виплат складає понад 2,7 млн грн", — сказав Прокудін.

Також міжнародні організації спрямували на допомогу жителям регіону на понад 27 мільйонів гривень. Кошти отримали 4 тисячі 115 людей, повідомив голова ОВА.

Також очільник сказав, що в області працює реєстр знищеного та пошкодженого майна. До нього внесено 6 тисяч 326 об'єктів. Також створено 46 комісій, які розглядають питання нарахування компенсацій. 

"Маємо 2 тисячі 377 заяв на отримання компенсацій за програмою "Євідновлення". І виплачено гроші 240 постраждалим на загальну суму понад 24, 8 млн гривень. На черзі ще заяви від 415 громадян. Вони отримують відшкодування на загальну суму 42,5 млн гривень", - проінформував голова ОВА.

Раніше Прокудін повідомляв, що у Великоолександрівській громаді на Херсонщині встановили чотири станції очищення води та дві водонапірні башти.

Також в облдержадміністрації відправили до Мінінфраструктури пакет документів на придбання техніки коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії для Херсонщини. Загалом в адміністрації пропонують закупити для Калинівської, Високопільської, Кочубеївської, Великоолександрівської та Чорнобаївської громад 26 одиниць комунальної техніки на суму понад 92 млн гривень. Це автовежі, сміттєвози, самоскиди, навантажувачі, екскаватори тощо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ