Підтримати нас

Майданчики для роздільного збору відходів стають популярними в херсонських ОСББ

Автор статті
31 серпня 2021 13:07
1,158
Поширити:

Вам знайома ситуація, коли під час прогулянки повз багатоповерховий будинок посеред двору стоять переповнені сміттям баки, від яких страшенно смердить, а часто ще й розтікаються калюжі нечистот? Як от біля п'ятиповерхівки по вулиці Садовій у Херсоні.

Деякі об’єднання співмешканців багатоквартирних будинків (ОСББ) знайшли вихід з цієї ситуації й облаштовують закриті майданчики для роздільного збору відходів. Наприклад, в ОСББ “Північний” вже сортують відходи й забули про переповнені сміттям баки. Тут облаштували майданчик, де є шість окремих баків. Окремо збираються органіка, скло, макулатура, вироби з поліетилену (ПЕТ), метал та інші відходи. Про це розповів директор сортувального центру “Грін лайн СВ” Сергій Дудка. Підприємство має свою сортувальну лінію й пропонує ОСББ встановлювати сортувальні майданчики з подальшим вивозом.

Вторинне сортування відходів у центрі “Грін лайн СВ”

За його словами, перехід на сортування відходів дає мешканцям подвійну вигоду. По-перше, це грошова компенсація за відходи, які можна переробити. По-друге, значно зменшується обсяг сміття, яке не підлягає подальшому перероблюванню. Його продовжують викидати в баки, звідки його вивозить комунальне підприємство, що теж не безкоштовно. Голова ОСББ “Північний” Тетяна Келеберда розповідає, що раніше у їх дворі стояло 10 баків, які дуже швидко переповнювалися. Сміття вивозили двічі на тиждень, але цього було мало. А з появою сортувального майданчика у дворі легше підтримувати чистоту, зникли погані запахи.

Сортувальний майданчик має закритий ангар з шістьма баками, ключі від нього лише в мешканців ОСББ “Північний”. Завдяки відеокамері  працівники сортувального центру “Грін лайн СВ” слідкують за наповненістю баків й вчасно вивозять відходи.

.

На головному фото: камера спостереження за наповненням відходів

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ