Підтримати нас

Лукашенко підозрює, що Білорусь хочуть інкорпорувати в Росію

Автор статті
14 грудня 2018 14:29
581
Поширити:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Москва хоче інкорпорувати його країну до складу Росії під приводом "глибокої інтеграції". Про це він сказав у п'ятницю, 14 грудня на прес-конференції для російських журналістів у Мінську, повідомляє Інтерфакс.

"Я розумію ці натяки: отримаєте нафту, але давайте руйнуйте країну і вступайте до складу Росії", - заявив Лукашенко.

Він також задався питанням, в ім'я чого робляться такі речі.

"Ви подумали про наслідки? Як на це подивляться в нашій і вашій країні, і міжнародне співтовариство? Не києм, то палицею інкорпорують країну до складу іншої країни", - відзначив білоруський лідер. За його словами, ідея інкорпорації надходить з Москви під виглядом "глибокої інтеграції". "Нам кажуть - маневр (компенсація за податковий маневр, - ред.) буде, коли буде, як дехто каже, більш глибока інтеграція. А деякі прямо говорять: ми готові, щоб ви шістьма областями увійшли до складу Російської Федерації", - розповів Лукашенко.

Коментуючи поновлення дискусії про єдиний емісійний центр і валютний союз, президент Білорусі заявив, що "це значить створювати союз із даху, а не з фундаменту".

"Тоді (на початку 2000-х років, - ред.) не потрібен був цей союз, який прописаний у договорі. А зараз багато про це почали говорити, я ще більше чую", - сказав Лукашенко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ