Підтримати нас

Куди російські окупанти вивозять зерно з лівобережжя Херсонщини

04 липня 2024 10:56
258
Поширити:
зерно
Фото: Pexels

Вирощене на окупованих територіях Херсонської області зерно спочатку вивозять до Росії, а потім експортують до Китаю, Індії та Туреччини. 

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” із посиланням на публікації російських ЗМІ та власні джерела.

Окрім цього, зазначається, фермери відмовляються розрахуватись з населенням за орендовані земельні паї. Аграрії заявляють, що в них просто немає коштів, адже цього року на врожай вплинула посуха та відсутність зрошення внаслідок підриву російськими військовими дамби Каховської ГЕС, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що люди на лівобережжі Херсонщини, аби утримувати домашнє господарство, змушені викуповувати у росіян зерно, яке виросло на їхніх же землях. Ціна за тонну в регіоні коливається від восьми до десяти тисяч російських рублів.

  • У коментарі “Вгору"заступник директора  Центру близькосхідних досліджень повідомив, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком. Але це не заважає вивозити сільгосппродукцію з окупованої Херсонщини на територію РФ.   
  • Херсонщина посідає друге місце по Україні (після Запорізької) за рівнем збитків та втрат в аграрному секторі. За даними дослідження фахівців Київської школи економіки, втрати аграрного сектору Херсонської області внаслідок війни становлять $5,6 млрд, а збитки – $2 млрд.
  • Протягом 2023 року низка російських експортерів вивезли з окупованої території Херсонської області щонайменше 34 тисячі тонн збіжжя на суму 6,2 мільйона євро. Призначений Кремлем окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо та спеціально створена локальна комісія надавали погодження російським компаніям на експорт української сільгосппродукції за кордон з нульовою або зниженою вивізною ставкою митного збору.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів