Підтримати нас

Кримському командиру-зраднику повідомили про підозру: він убив сім цивільних у Правдиному на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 17:00
483
Поширити:

Командиру підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту РФ повідомили про підозру в державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, у 2014 році після окупації російськими військами Криму громадянин України добровільно перейшов на бік ворога, отримав громадянство РФ та вступив до лав збройних сил держави-агресора.

З березня 2022 року підозрюваний разом із підлеглими військовими РФ забезпечував окупацію населених пунктів Херсонської області.

На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення, йдеться в повідомленні.

У квітні 2022 року, перебуваючи в селі Правдине, разом зі спільниками чоловік затримав працівників фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітню дівчину.

“Шістьох чоловіків та дівчину привезли до приватного будинку, де застосовували до них фізичне насилля та розстріляли. Після цього окупанти підірвали будинок з убитими”, — повідомляє Офіс.

У листопаді після звільнення населеного пункту ЗСУ прокурори спільно зі слідчими поліції та експертами провели ексгумацію та огляд тіл загиблих у цьому будинку.

При огляді було встановлено ознаки насильницької смерті. Деякі з них – з ушкодженням черепів унаслідок кульових поранень. На зап’ястях ще у двох виявили мотузки.

Нагадаємо, ухвалили вирок для генерал-майора Михайла Яснікова та полковника Дмитра Маркова. Їм загрожує 12 років позбавлення волі за захоплення і підрив дамби на Північнокримському каналі на початку російського вторгнення. Генерал-майор Михайло Ясніков керував незаконними діями загарбників у цій цивільній споруді критичної інфраструктури. Канал забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. Своєю чергою полковник Дмитро Марков безпосередньо керував солдатами, які підірвали канал у декількох місцях.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ