Підтримати нас

“Кожні 300 метрів були блокпости”: жінка з Херсонщини розповіла, як виїжджала з окупації

10 червня 2024 13:31
198
Поширити:
Владислава. Скриншот із відео Суспільного

Два місяці Владислава прожила під російською окупацією на Херсонщині. Зараз вона живе у Дніпрі й допомагає соціалізуватися дітям з інвалідністю.

Її історію опублікували на сторінці Суспільного.

Владислава розповіла, що жити в окупації було важко. Усією родиною вони спали в одязі та мали тривожну валізу. Посеред дороги їздили російські БТРи й постійно літали їхні літаки. Її  родина виїжджала у Великдень. З собою взяли мінімум речей.

"Ми розраховували поїхати на один місяць. Це була весна, брали все по дрібницях", – каже жінка.

Жінка згадує, що на виїзді з міста кожні 300 метрів були російські блокпости. 

У той день, коли родина намагалася виїхати, військові РФ не пропускали машини. Однак люди на свій страх та ризик вийшли та почали маленький бунт. Після цього їм дозволили проїхати.

За словами Владислави, український та російські блокпости дуже різняться.

"Коли проїжджали російський пост – вони вимагали цигарки, алкоголь. Ми їхали у Великдень, їм хотілося святкувати, і вони забирали все в людей. А на нашому блокпосту все навпаки. Люди, що заховали, все діставали, щоб дати нашим, але вони не брали. Обіймали. Це було неймовірно", – розповіла жителька Херсонщини.
  • 7 квітня “Новини Приазов'я” опублікували відео з 17-річною Валерією, яка під час повномасштабного вторгнення опинилася в окупації в Новій Каховці на Херсонщині. А коли армія РФ відступала з правого берега дівчину незаконно вивезли до Криму. Валерія була в розшуку, як дитина, яку депортували. З табору її забрала бабуся. У 16 років дівчина вирішила виїжджати з окупації. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів