Підтримати нас

Комунальне підприємство на Черкащині очолив ексмер Олешок, якого підозрювали в корупції

18 червня 2024 08:11
1,230
Поширити:
Фото із соцмереж Дмитра Воронова

Колишній міський голова Олешок Херсонської області Дмитро Воронов обійняв посаду виконуючого обов’язки директора КП "Райтеплоенергія" Золотоніської районної ради на Черкащині.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань, з посиланням на державний реєстр та декларацію кандидата на посаду на сайті НАЗК.

Журналісти зазначають, інформації про кадровий конкурс на посаду, яку обійняв Воронов, не вдалося знайти ні на сайті райради, ні самого комунального підприємства.

Дмитро Воронов очолював міськраду Олешок у 2015-2020 роках.

Наприкінці 2016 року поліція відкрила проти нього кримінальне провадження за підозрою у розкраданні бюджетних коштів. Воронов підозрюється у змові з директором підприємства "Юг пісок” Артуром Орлом, та у привласненні коштів на будівництві дороги у селі Праві Саги.

Згідно з матеріалами справи, будівельні роботи були виконані не в повному обсязі та в неналежній якості. 26 травня 2021 року Херсонський міський суд надав дозвіл на отримання зразків асфальтобетонного покриття дороги для проведення експертизи.

Також під час розслідування правоохоронці з’ясували, що посадовці Олешівської міськради упродовж 2016 року привласнили бюджетні кошти, які виділялися на реконструкцію вуличного освітлення в Олешках.

“У межах розслідування цієї справи поліціянти неодноразово отримували тимчасовий доступ до речей і документів виконкому, але станом на сьогодні досі ніхто не засуджений”, - пише ЦПР.
  • У 2017 році під час обшуку у приміщенні виконкому Олешківської міської ради виявили встановлену систему відеоспостереження із активованою функцією аудіозапису, а також сервер накопичення інформації, який був розташований у кімнаті відпочинку міського голови Дмитра Воронова. Робочий комп'ютер міського голови був підключений до сервера, що давало змогу меру обробляти та зберігати отриману інформацію на власних електронних носіях. Усі звинувачення він заперечував.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів