Підтримати нас

Комфортна елегантність: формуємо чоловічий гардероб у стилі smart-casual

Автор статті
28 березня 2019 06:00
1,662
Поширити:

Зручність і практичність з легкими нотками шику – саме так можна охарактеризувати популярний сьогодні стиль smart-casual.

Зручність і практичність з легкими нотками шику – саме так можна охарактеризувати популярний сьогодні стиль smart-casual. Він дає змогу чоловікам гармонійно поєднувати класичні й неформальні модні речі, створюючи елегантні образи. Smart-casual підходить для офісу з вільним діловим дрес-кодом, неформальних світських заходів і прогулянок містом. Якщо ви хочете спробувати цей стиль, рекомендуємо поповнити гардероб такими базовими речами і комбінувати їх з урахуванням двох факторів – комфорту і вишуканості.

Сорочки, футболки і джемпери

Центральний предмет будь-якого аутфіту у стилі smart-casual– сорочка. Їх має бути щонайменше три види:

  • оксфордська однотонна;
  • картата темна;
  • світла у тонку смужку.

Зупиняйтеся на природних і не дуже агресивних кольорах.

Якщо полюбляєте носити футболки, варто оновити гардероб стильним чоловічим поло. Вибирайте речі з простих натуральних матеріалів – бавовни або льону. Рекомендовані кольори – відтінки сірого, чорного, білого і блакитного.

Для прохолодної погоди варто підібрати джемпер в англійському стилі з V-подібним вирізом. Вітаються різноманітні геометричні принти– клітинки, ромби, смужки.

Джинси і брюки

У стилі smart-casual немає місця класичним брюкам із чітким кроєм і напрасованими стрілками. Віддавайте перевагу чіносам, слаксам чи скінні коричневих, чорних, оливкових, темно-сірих та синіх відтінків – підібрати модель на свій смак ви можете в інтернет-магазині Kasta, де представлений великий вибір стильних неформальних брюк.

Не зайвими у гардеробі будуть і джинси. Найкраще підійдуть прямі або завужені моделі темних насичених тонів без декору – не повинно бути жодних дірок, латок і потертостей.

Піджаки, жилети і кардигани 

Smart-casual неможливий без піджака або блейзера. Вибирайте моделі приталених фасонів із простих натуральних матеріалів: для теплих сезонів – льон або бавовна, для холодних – вовна. Кольорова палітра має бути спокійною –вдалими варіантами будуть відтінки бежевого, коричневого, сірого або світло-зеленого.

Не забудьте зазирнути до каталогу чоловічих жилетів і підібрати стильне вбрання під сорочку. Зверніть увагу на подовжені двобортні моделі з твіду – вони елегантні і практичні. Виріз жилету має бути традиційним – V-подібним.

Тепла альтернатива піджаку і жилету – трикотажний кардиган. Він повинен мати шалевий комір і спеціальні шкіряні або текстильні нашивки на ліктях.

Модне взуття і аксесуари

Асортимент чоловічого взуття для гардеробу в стилі smart-casual чималий:

  • оксфорди;
  • лофери;
  • дезерти;
  • броги;
  • сліпони;
  • мокасини;
  • еспадрильї.

Важливу роль у цьому стилі відіграють аксесуари. Обов’язково підберіть кілька вузьких шкіряних ременів – їхні кольори повинні повторювати відтінки взуття. Також знадобиться темна шовкова хустка і теплий шарф – вони підкреслять індивідуальність образу. Краватки не є обов’язковими елементами smart-casual, але, якщо ви їх полюбляєте, вибирайте тонкі трикотажні моделі з геометричним принтом і доповнюйте їх яскравими затискачами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ