Підтримати нас

Командував захопленням Херсонщини: СБУ повідомила про підозру генералу РФ

Вгору
Автор статті
05 лютого 2024 15:41
454
Поширити:

За даними Служби безпеки України, 24 лютого 2022 року генерал-лейтенант Яков Резанцев віддав підрозділам російських військ у своєму командуванні наказ на захоплення Херсонської області.

Відповідну заяву про заочну підозру опубліковано на сайті СБУ.

Служба безпеки повідомляє, що Яков Резанцев – командувач 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ. Під його командуванням війська РФ проникли на південь України з території окупованого Криму.

За даними слідства, саме Резанцев наказав захопити стратегічно важливий аеродром у Чорнобаївці. Також він давав накази щодо здійснення масованих повітряних атак на цивільну інфраструктуру Херсонщини. 

У період окупації правобережжя Херсонської області Резанцев організовував масові репресії проти учасників руху опору. За даними СБУ, за його наказом людей викрадали прямо посеред вулиці або з приватних авто під час перетину російських блокпостів.

За ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб, Резанцеву загрожує ув’язнення від десяти до п'ятнадцяти років.

  • 28 січня Якову Рязанцеву вже заочно повідомляли про підозру у веденні агресивної війни.
  • 4 лютого Національна поліція заочно повідомила про підозру в порушенні законів і звичаїв війни тюремнику із Херсонщини, 42-річному Олексію Арнауту, який добровільно обійняв посаду першого заступника начальника незаконно створеного «Управління служби виконання покарань по Херсонській області».
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ