Підтримати нас

Колишнього голову Антонівської сільради Ігоря Семенчева оголошено в міжнародний розшук, аби судити за «візитівку»

Vgoru
Автор статті
19 травня 2023 15:38
3,673
Поширити:

Прокурори  Херсонської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно фігурантів злочинної групи, які наживалися на ремонті доріг селища Антонівка та села Молодіжне. Йдеться про привласнення впродовж 2017 – 2020 років 13 млн гривень бюджетних коштів. 

Організатором угрупування був тодішній голова Антонівської селищної ради Херсона Ігор Семенчев, виконавцями – секретар сільради, інженер із технічного нагляду та два підприємці.

Цікаво, що ремонт цих доріг був ще й “візитівкою” Ігоря Семенчева під час передвиборчих баталій на виборах до Верховної ради та органів місцевого самоврядування.

До окупації, під час слідства, Ігор Семенчев перебував на волі під заставою. Інші фігуранти були під домашнім арештом або особистим зобов’язанням.

Під час окупації члени угрупування залишалися в Херсоні, а Ігор Семенчев співпрацював із ворогом. Але це буде вже інша справа.

За матеріалами ж цього кримінального провадження Ігоря Семенчева звинувачують у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах організованою групою, а також внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей (ч. ч. 3, 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За таки ми ж статтями «проходять» і його підлеглі поплічники. Але під час звільнення міста вони всі втекли з Херсона, за деякими відомостями – разом із росіянами на лівий берег області.

Наразі їх оголошено в міжнародний розшук. А в разі затримання на них чекає тримання під вартою без строку дії такого запобіжного заходу (за звичайною процедурою передбачається строк до 2 місяців) та розміру застави.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ