Підтримати нас

Кого світ втратив в 2016 році

30 грудня 2016 11:34
754
Поширити:

2016 рік охрестити «чорним роком смертей». Всьому виною феноменальна кількість смертей знаменитостей.

Пропонуємо згадати всіх культових особистостей, яких світ втратив в 2016 році.

Антон Єльчин

19 червня в результаті нещасного випадку загинув американський актор російського походження Антон Єльчин, відомий за ролями у фільмах Стартрек і Альфа дог.

Аварія сталася біля будинку актора в Лос-Анджелесі. За інформацією місцевої поліції, тіло актора знайшли затиснутим між своїм автомобілем і поштовою скринькою, прикріпленій до виїзних воріт його міського будинку.

Єльчин запам'ятався глядачам роллю Павла Чехова в двох частинах Стартрек: Зоряний шлях, Зоряний шлях: Відплата. Також він встиг знятися в новому епізоді Стартрек: Нескінченність, яка повинна з'явитися в прокаті в цьому липні.

Мохаммед Алі

Мохаммед Алі помер у віці 74 років 3 червня. Боксер помер у лікарні Фенікса, куди його госпіталізували з проблемами з дихальними шляхами.

В останні роки Алі все рідше з'являвся на публіці. У січні минулого року боксер потрапив в лікарню через інфекційне захворювання. З 1984 року спортсмен страждав від хвороби Паркінсона, яка практично паралізувала його й позбавила можливості вести повноцінне життя.

Прінс

21 квітня раптово помер Прінс. Його тіло виявили в ліфті у домашній студії звукозапису. У червні стало відомо, що знаменитий американський музикант помер від передозування препаратом, що містить опіати.

Прінс Роджерс Нельсон (Prince Rogers Nelson) народився 7 червня 1958 року. Пік популярності співака припав на 80-і.

Лауреат премій Греммі, Оскар і Золотий глобус. У 2005 році ім'я Прінса було занесене в Зал слави рок-н-ролу.

Гай Хемілтон

Відомий британський режисер Гай Хемілтон, який зняв чотири фільми про Джеймса Бонда, помер у віці 93 років 20 квітня.

Гай Хемілтон народився 16 вересня 1922 року в Парижі. У 1964 році Хемілтон став режисером одного з ключових фільмів бондіани Голдфінгер (Goldfinger), після чого зняв ще три картини про агента з ліцензією на вбивство: 1971 - Діаманти назавжди (Diamonds Are Forever), 1973 - Живи і дай померти (Live and Let Die), 1974 - Людина з золотим пістолетом (The Man with the Golden Gun).

Заха Хадід

У США у віці 65 років наприкінці березня від серцевого нападу померла легендарний архітектор Заха Хадід.

В архітектурному світі її називали «королевою форм», а серед її найвідоміших робіт - Національний музей мистецтв XXI століття в Римі і Центр водних видів спорту в Лондоні. Вона є володаркою Нобеля в галузі архітектури - Прітцкерівської премії, яку отримала в 2004 році. Крім того, в 2016 році вона була першою жінкою, яка отримала золоту медаль Королівського інституту британських архітекторів (RIBA).

Йохан Кройфф

24 березня помер легендарний футболіст і тренер Йохан Кройфф. Колишній нідерландський футболіст і наставник Аякса, а також Барселони помер від раку у віці 68 років.

Кройфф тричі завойовував Золотий м'яч у 1971, 1973 та 1974 роках. Будучи гравцем, він тричі вигравав Кубок європейських чемпіонів (нинішня Ліга чемпіонів) у 1971-1973 роках, а в якості наставника привів Барселону у 1992 році до її першої перемоги в Лізі чемпіонів.

Джордж Мартін

9 березня, помер британський музичний продюсер, який став відомим завдяки роботі з групою The Beatles Джордж Мартін.

Мартін продюсував майже всі платівки гурту, його називали "п'ятим бітлом".

Умберто Еко

У лютому на 85 році життя помер італійський філософ і письменник Умберто Еко.

Умберто Еко був відомим фахівцем з семіотики. Найвідомішими його романами є Ім'я троянди, Маятник Фуко і Острів попереднього дня. Написав більше двох десятків наукових праць з семіотики, лінгвістики, теорії літератури, теорії культури, естетики і моралі.

Харпер Лі

19 лютого автор відомого роману Вбити пересмішника Харпер Лі померла у віці 89 років.

Письменниця народилася 28 квітня 1926 року.

Колін Вірнкоумб

У січні через кілька тижнів після автокатастрофи у Британії на 54 році життя помер музикант, фронтмен гурту Black Колін Вірнкоумб.

Слухачам по всьому світу Вірнкоумб відомий завдяки знаменитій композиції Wonderful Life, яку вперше виконав у 1987 році. Всього ж за свою історію група Black, заснована в 1980 році, записала вісім студійних альбомів, останній - в 2015 році. При цьому Вірнкоумб також випустив кілька сольних дисків.

Гленн Фрай

19 січня, у Нью-Йорку помер один із засновників групи The Eagles Гленн Фрай.

Фрай помер у віці 67 років після декількох тижнів хвороби. Причиною смерті стали ускладнення, що настали через пневмонії, гострого виразкового коліту та ревматоїдного артриту.

Рене Анжеліл

В середині січня на 73-му році життя в Лас-Вегасі помер Рене Анжеліл - чоловік популярної співачки Селін Діон. Він помер у своєму будинку в Лас-Вегасі після тривалої боротьби з раком.

Алан Рікман

У січні також пішов з життя британський актор Алан Рікман, відомий по серії фільмів про Гаррі Поттера, а також таких картин, як Міцний горішок, Догма і Парфумер.

Кіноактор помер від раку. За свою кар'єру Рікман зіграв більш ніж в 50 фільмах. Однією з найбільш популярних є роль професора Северуса Снейпа в екранізації романів Джоан Роулінг про чарівника Гаррі Поттера.

Девід Боуї

10 січня відомий музикант Девід Боуї помер на сімдесятому році життя. Боуї помер в оточенні своєї сім'ї після того, як 18 місяців боровся з раком.

Девід Боуї - володар премій Греммі, Saturn Awards та інших нагород, отримав широку популярність в кінці 60-х років після випуску композиції Space Oddity, яка стала класикою світового року.

Соня Рікель

На 87-му році життя померла Соня Рікель - знаменита французька кутюр'є і засновниця власного Будинку моди.

Рікель, яку в фешн-індустрії називали Королевою трикотажу, померла рано вранці в четвер, 25 серпня у Парижі. Про це повідомила її дочка Наталі Рікель. В останні роки життя легендарний дизайнер страждала від хвороби Паркінсона.

Вальтер Шеель

У серпні в Німеччині у віці 97 років помер екс-президент країни Вальтер Шеель.

Факт смерті підтвердили в уряді ФРН. За даними німецьких ЗМІ, політик перед смертю довго хворів.

Гаррі Маршалл

У липні 2016 року в Каліфорнії на 82-му році життя помер голлівудський кінорежисер Гаррі Маршалл, відомий за фільмами Красуня і За бортом.

За словами агента Маршалла, режисер помер від пневмонії в лікарні міста Бербанк.

Горді Хоу

У червні помер легендарний хокеїст Горді Хоу. Смерть Хоу сталася в будинку його сина в штаті Огайо, США.

Виступав на позиції правого нападника і отримав прізвисько "Містер хокей" після того, як закинув 500 шайб у кар'єрі.

Горді Хоу був лідером команди Детройт Ред Вінгс, з якої чотири рази в 1950-х роках вигравав найпрестижніший клубний трофей в цьому виді спорту - Кубок Стенлі.

Девід Хаддлстон

На початку серпня в США на 86-му році життя помер актор Девід Хаддлстон, відомий глядачеві своєю роллю в комедії братів Коен Великий Лебовські. Про смерть актора повідомила його дружина Сара Кепп. Вона уточнила, що Хаддлстон помер в місті Санта-Фе.

Актор страждав від хвороб нирок і серця.

Ернст Неізвєстний

У серпні не стало всесвітньо відомого скульптора - Ернст Неізвєстний помер в Нью-Йорку на 92-му році життя.

Друзі російського художника розповіли, що смерть була раптовою - ще два дні тому він був відносно здоровий, з сильними болями в шлунку був госпіталізований в понеділок пізно ввечері, а помер у вівторок вранці за місцевим часом.

© Коммерсантъ

Олексій Жарков

У червні у віці 68-ми років в Росії помер відомий актор театру і кіно Олексій Жарков. Артист помер після тривалої хвороби.

«5 червня на 69-му році після тривалої хвороби пішов з життя актор, кавалер ордена Дружби, народний артист Росії Олексій Дмитрович Жарков», - повідомили в Союзі кінематографістів РФ.

Відомо, що на початку березня 2016 року в нього трапився вже другий інсульт.

Джин Уайлдер

В кінці серпня в США у віці 83 років помер комедійний актор Джером Сілберман, відомий під псевдонімом Джин Уайлдер. Актор помер у своєму будинку від ускладнень, викликаних хворобою Альцгеймера.

Уайлдер найбільш відомий своєю роллю у фільмі Віллі Вонка і Шоколадна фабріка 1971 року. Крім цього, актор знявся у фільмах Весна для Гітлера і Молодий Франкенштейн.

Анджей Вайда

9 жовтня, на 91 році життя помер знаменитий польський режисер Анджей Вайда.

Широке визнання до Вайди прийшло після фільму Канал (1957), удостоєного декількох премій, в тому числі спеціального призу на кінофестивалі в Каннах в 1957 році. В СРСР цей фільм вийшов на екрани виключно тому, що отримав премію кіноконкурсу, що проходив в рамках Міжнародного фестивалю молоді і студентів в 1957 році.

Режиссеру было 90 лет

Богдан Гаврилишин

24 жовтня на 91-му році життя помер економіст, професор, благодійник і громадський діяч Богдан Гаврилишин.

На сторінці Благодійного Фонду Гаврилишина в Facebook повідомлялося, що останні хвилини життя він провів у своїй квартирі в Києві в сімейному колі.

Богдан Гаврилишин був українсько-канадсько-швейцарським економістом, громадським діячем, меценатом, дійсним членом Римського клубу.

Богдан Гаврилишин ушел из жизни в возрасте 90 лет

Леонард Коен

Канадський письменник, поет і музикант Леонард Коен помер у віці 82 років в листопаді 2016 року.

Смерть Коена підтвердила компанія Sony Music Canada і члени його сім'ї. Відомо, що музикант помер в Лос-Анджелесі (США).

Леонард Коен народився 21 вересня 1934 року в Монреалі. Перша поетична збірка опублікована в 1956 році, перший роман - в 1963 році. У 1967 році Коен переїхав в США, де почалася його кар'єра фолк-музиканта.

Рон Гласс

В кінці листопада помер американський актор Рон Гласс на 72 році життя.

Найбільшу популярність Глассу принесла роль священика Дерріала Бука в серіалі Світлячок 2002 року і його повнометражному сіквелі Місія Сереніті 2005 року.

Телеканал FOX спочатку вважав Світлячка, фантастичний серіал в жанрі космічного вестерну, провальним і звернув зйомки на 14-й серії. Незабаром, проте, серіал придбав воістину культовий статус, завдяки чому через три роки режисер Джосс Уідон зняв повнометражний кінофільм Місія Сереніті про продовження пригод героїв Світлячка.

За свою 40-річну кар'єру в кіно Рон Гласс встиг знятися в десятках серіалів, в тому числі з 1975 по 1982 року знімався в головній ролі в детективному серіалі Барні Міллер.

Леон Рассел

Музикант Леон Рассел помер в американському Нешвіллі на 75-му році життя. Дружина музиканта повідомила, що Рассел пішов з життя уві сні.

Леон Рассел народився в містечку Лотон в штаті Оклахома. Він отримав всесвітнє визнання в колах світової еліти рок-н-ролу після виходу синглу A Song for You (1971) і альбому Carney (1972).

У різний час музикант співпрацював з такими виконавцями як Джо Кокер, Ерік Клептон, Мік Джаггер, Рінго Старр і Боб Ділан.

У 1977 році він отримав Греммі за композицію This Masquerade.

Олег Попов

У віці 86 років помер відомий клоун Олег Попов.

Гендиректор Росгосцирка Дмитро Іванов уточнив, що Попов помер в Ростові, де був на гастролях, це сталося раптово.

Джерело повідомило, що Попов помер в цирковому готелі: він дивився телевізор, сидячи в кріслі, близько 22:00 (за київським часом). У готель негайно була викликана бригада швидкої допомоги, проте врятувати Попова не вдалося. Він помер своєю смертю.

Флоренс Хендерсон

24 листопада в США у віці 82 років померла американська актриса Флоренс Хендерсон, найбільш відома за роллю в популярному комедійному серіалі Сімейка Брейді.

Хендерсон померла в Лос-Анджелесі в оточенні рідних і друзів. Причиною смерті зірки телебачення стала серцева недостатність.

Широке визнання Флоренс Хендерсон принесла роль Керол Брейді в популярному американському телесеріалі Сімейка Бреді, який транслювався на ABC з 1969 до 1974 рік. Хендерсон також виконала ряд ролей в популярних телесеріалах, таких як Вона написала вбивство, Острів фантазій, Світ Дейва і інших. У 1996 році за великий внесок у телебачення США Флоренс Хендерсон була удостоєна зірки на Голлівудській алеї слави.

Хендерсон скончалась от сердечной недостаточности

Пітер Вон

У грудні в Британії на 94-му році життя помер актор Пітер Вон, найбільш відомий сучасним глядачам за роллю Еймона Таргаріена - Мейстера Чорного замку Нічного дозору з культового серіалу Гра престолів.

Свою кар'єру він почав ще в 1956 році і з того часу встиг зіграти в більш ніж 70 картинах.

Зокрема, він знявся у фільмі Бразилія Террі Гілліама, трилері Солом'яні пси, а також в шпигунському фільмі Оголений утікач разом з Френком Сінатрою.

Вон сыграл в более чем 70 фильмах

Рік Парфітт

24 грудня у віці 68 років помер гітарист групи Status Quo Рік Парфітт. Він помер від важкої інфекції після того, як потрапив до лікарні після ускладнень травми плеча.

Парфітт готувався почати сольну кар'єру з альбомом і автобіографією, яку планував видати в 2017 році.

У жовтні цього року, музикант заявив, що більше не буде виступати зі своєю групою після того, як влітку пережив серцевий напад. Відомо, що музикант мав ряд проблем зі здоров'ям, зокрема з серцево-судинною системою.

Рик Парфитт готовился начать сольную карьеру

Джордж Майкл

25 грудня помер британський музикант Джордж Майкл. Він помер на 54-му році життя. Його видавець повідомив, що співак помер у себе вдома в Великобританії. Смерть виконавця підтвердила і місцева поліція. Її причини ні видавець, ні поліцейські не повідомляють. Відомо тільки, що ніяких підозрілих обставин поліція не виявила.

У 2011 році Джордж Майкл переніс важку форму пневмонії. Повідомлялося, що тоді він був на межі життя і смерті, а через апарат штучної вентиляції легенів він міг втратити голос. Однак пізніше в тому ж році музикант оголосив про повне одужання.

За час музичної кар'єри (сольної та в складі дуету Wham!) було продано близько ста мільйонів його записів, що робить його одним з найуспішніших поп-співаків.

Умер Джордж Майкл

Керрі Фішер

У Лос-Анджелесі у віці 60 років померла відома голлівудська актриса Кері Фішер, що зіграла принцесу Лею в Зоряних війнах.

Американська актриса раніше була госпіталізована в медичний центр імені Рональда Рейгана в Лос-Анджелесі після обширного серцевого нападу, який трапився з нею під час перельоту з Лондона.

Актриса умерла после сердечного приступа

Деббі Рейнольдс

У США на 84 році життя померла актриса Деббі Рейнольдс.

Актриса померла на наступний день після своєї дочки Кері Фішер, яка померла напередодні.

Рейнольдс готувала похорон дочки коли їй стало погано. Вона була госпіталізована з діагнозом інсульт і померла в лікарні.

Знаменитая актриса скончалась на следующий день после своей дочери

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів