Підтримати нас

Художниця з України прославилася на увесь світ незвичайними картинами

Автор статті
25 грудня 2017 10:05
225
Поширити:

Українська художниця Оксана Мась провела більше 80 виставок по всьому світі. Роботи художниці зберігаються в музеях сучасного мистецтва в Чехії, Іспанії, Німеччині, Швейцарії та США.

Прославилася Оксана Мась арт-інсталяцією "Вівтар нації". Композицію створила із понад 2 млн дерев'яних яєць з зображеннями смертних гріхів, страхів та бажань. Цей проект представляв Україну на міжнародній виставці сучасного мистецтва у Венеції у 2012 році. де викликав справжній фурор та масу обговорень, повідомляє zn.ua.

Майстриня стала першим українським художником, який має персональну виставку у італійському Музеї сучасного мистецтва MA*GA та презентує свій проект у найстарішому аукціонному будинку світу Sotheby's

Оксана Мась мешкає на дві країні: півроку в Іспанії, півроку - в Україні. Має трьох дітей. Двох з-яких народила у 45 років. Коли була у декреті створила новий проект "Духовні міста". 

"Ідея саме в тому, що створюється єдиний простір для всіх. Всі віруючі сходяться, всі йдуть в одне місто, і кожен розуміє, що люди інших релігій приходять туди теж для спілкування з Богом, і при цьому йде відчуття чужести і виникає розуміння спільності. Пропадає войовничість, протистояння, які зараз дуже потужно відчуваються. Я багато їжджу, і релігійна ворожість наростає, я її відчуваю шкірою. І "духовні міста" повинні стати містами примирення", - каже Оксана Мась в інтерв'ю news.liga.net.

"Для цього проекту я взяла плани реальних соборів, мечетей, знаменитих культових будівель, і розмістила їх в одному просторі. Вийшов великий візерунок, причому якщо обходити його, то видно, як один орнамент переходить в інший, але при цьому всі вони складають єдине ціле".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ