Підтримати нас

Херсонців запрошують поговорити про російську пропаганду та дезінформацію під час виборів

Автор статті
27 травня 2019 11:00
786
Поширити:

В Херсоні, 29 травня, відбудеться круглий стіл «Фактор російської пропаганди та дезінформації під час виборчої кампанії в Україні та її вплив на вибори».

Взяти участь у обговоренні реального стану справ щодо загроз російської пропаганди запрошуються громадські активісти, політичні діячі, представники влади, науковці, журналісти та усі зацікавлені громадяни.

Захід проводить Комітет виборців України (КВУ) та Офіс Шотландської національної партії Вестмінстерської фундації за демократію (ШНП ВФД). Мета круглого столу сприяти налагодженню діалогу між регіональними представництвами КВУ, депутатами України різних рівнів, представниками ЗМІ та громадянського суспільства. Цей діалог та синергія зусиль мають сприяти напрацюванню рекомендацій для виборців з розпізнання й уникнення впливу дезінформації під час майбутніх виборів.

На круглому столі будуть розглянуті наступні питання можливих загроз проведенню демократичних, чесних виборів в Херсонській області:

  • криміногенна ситуація у регіоні;
  • функціонування філій російських банків як можливого джерела необлікованої готівки (велика кількість купюр великого номіналу, які з’являються в обігу);
  • інтенсивність впливу російських медіа (згадки про ситуацію у конкретному регіоні);
  • ситуація навколо транзиту парафій з УПЦ МП до Православної церкви України;
  • наявність та інтенсивність дій проросійських громадських організацій, присутність їх представників у ДВК та ОВК; 
  • можливі проблеми на міжетнічному грунті (кримські татари, роми);
  • присутність внутрішньо переміщених осіб у регіоні, їхня суспільно-політична активність;
  • шляхи/методи протидії маніпулюванню (використання засобів штучного інтелекту, таргетування, нейролінгвістичного програмування (використання методів маніпулятивної риторики), фейків, датабаз і ботоферм)

Круглий стіл відбудеться об 11.00 в Медіа-центрі IPC-Херсон за адресою вул. Пилипа Орлика (кол. 9 Січня), 30, оф. 33.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ