Підтримати нас

Херсонці підтримали Надію Савченко добрими словами і молитвою. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
06 березня 2016 11:35
376
Поширити:

Акція в підтримку української льотчиці Надії Савченко пройшла в Херсоні.

У ній взяли участь представники демократичних і націонал-патріотичних партій та громадських організацій, а також пересічні громадяни. Не зважаючи на те, у акції брали участь члени різних партій, пройшла вона без жодного використання партійної символіки.

Промовці говорили про те, що викрадення Надії Савченко і багатий порушеннями правових норм і прав людини суд над нею - одне з найбільш серйозних злочинів путінського режиму проти України.

Також обурення херсонців викликав перенос можливого оголошення вироку Надії Савченко на 9 березня - день народження Тараса Шевченка.

Після мітингу священик Української православної церкви Київського патріархату о. Сергій (Шульц) відслужив молебень за здоров'я Надії Савченко і про перемогу України у війні з агресором.

Нагадаємо, український військовослужбовець Надія Савченко була полонена та на початку липня 2014 р. опинилась на території Російської Федерації. Її звинуватили у вбивстві російських журналістів, хоча перед тим її було захоплено та ув'язнено проросійськими сепаратистами, активну співпрацю з якими офіційна влада Російської Федерації не визнає. Рішенням ПЦ «Меморіал» Надія Савченко офіційно визнана політичним в'язнем. А 4 березня цього року Надія Савченко оголосила сухе голодування. Таке рішення вона прийняла після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. Савченко заявила, що продовжуватиме сухе голодування «до повернення в Україну живою або мертвою».

${gallery:f58112f73bc7f2778c996b6906cd279c}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ