Підтримати нас

Херсонці запустили сайт «Україна Lietuva»

Автор статті
11 жовтня 2018 11:31
864
Поширити:

Активісти Херсонської міської громадської організації «Культурний центр Україна - Литва» запустили новий сайт  з інформацією, світлинами, відео та документами спільної спадщини України та Литви на Херсонщині.

Як  повідомляє  голова правління  організації Наталя Бімбірайте, проект має на меті дослідження й збереження пам’яток, що належать до спільної історії двох держав:

«Їх вивчення та інтеграція в сучасне наукове та культурне життя об’єднує народи, науковців, політиків та журналістів. А також розвиває туризм. Долучайтеся!», - запрошує Наталя Бімбірайте приєднатися к співпраці.

На сайті вже опубліковано матеріали комплексних досліджень фортеці Тягин біля с. Тягинка та вежі Вітовта поблизу с. Веселе Бериславського району Херсонської області. Їх виникнення та функціонування пов’язується із діяльністю Великого литовського князя Вітовта наприкінці XIV – початку XV ст. Останні сторіччя ця сторінка нашої історії замовчувалася та перекручувалася. Але розкопки на Херсонщині відзначились важливими відкриттями.

Підведені підсумки Міжнародної науково-практичної конференції «Сторіччя державного ренесансу в Литві  (1918 – 2018): українсько-литовські паралелі», яка пройшла в Херсоні.

А також з’явилися новини про спільні українсько-литовські заходи та проекти, зокрема - про платформу www.lituk.eu  для співпраці між організаціями України та Литви з метою реалізації спільних проектів у сфері бізнесу, освіти, громадської діяльності.

Ініціатори нового інформаційного порталу мріють об’єднати зусилля двох народів, фахівців обох держав для вивчення, збереження, та популяризації спільної культурної історичної спадщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ