Підтримати нас

Херсонським патрульним – 100 днів

27 травня 2016 11:01
400
Поширити:

Минулої суботи біля “Ювілейного”  увімкнули фонтан. На площі малюків катали на машинках і вчили правилам дорожнього руху. А поруч стояв поліцейський автомобіль, увесь заліплений дитячими малюнками.

Так розпочинався урочистий звіт херсонських патрульних за сто днів роботи.

Минуло трохи більше трьох місяців, як херсонські патрульні урочисто склали присягу на схилах Дніпра. Самі поліцейські добиралися до місця звіту на службових автомобілях із увімкненими сиренами. Чим неабияк налякали мешканців центру міста. Люди подумали, що сталося щось жахливе, якщо стільки правоохоронців поспішають на виклик.

Послухати їх зібралося дуже мало людей. В основному, родичі. А все тому, що про урочисте зібрання майже ніхто не знав. За день до події на офіційній сторінці у Фейсбук з’явився анонс. І все. Якась дивна відкритість.
“Люди в чорному”  вишикувалися. Оркестр заграв гімн України, присутні заспівали і поклали руки на серце. Проте далеко не всі присутні, у тому числі й поліцейські, знали, з якого боку в них серце.

Далі слово взяв начальник Управління патрульної поліції Херсона Максим Єрмаков.

– За 100 днів роботи патрульні виїхали на 27 тисяч 452 виклики, раз на 7 хвилин вони отримують виклик, середній час прибуття 5 хвилин 17 секунд. За 100 днів патрулювання поліцейські склали 4164 адміністративні матеріали, і це лише за порушення правил дорожнього руху. Патрульні виїхали на 520 дорожньо-транспортних пригод, 461 з яких сталося через порушення правил дорожнього руху. Були випадки, коли водії зникали з місця ДТП. Таких зафіксували 79, з них 69 громадян притягнули до відповідальності. 304 протоколи склали на водіїв, які керували автомобілем у стані сп’яніння, на деяких повторно, – розповів головний патрульний міста.

Україна дуже довго чекала на оновлення правоохоронної системи. Тому громадськість пильно стежить за кроками нової поліції...

На цьому звіт скінчився. Після статистики  почалася більш приємна частина – нагородження поліцейських. Багато з них після отримання грамот чомусь не казали: “Служу українському народу”, як це прийнято.

Виявляється, патрульна поліція проводила конкурс дитячих малюнків. Переможці отримали футболки та кепки з емблемою служби. Коли усі нагороди роздали, поліцію вітали дитячі танцювальні колективи та козаки.

Після свята ваш кореспондент поспілкувалась із Максимом Єрмаковим. За його словами, жителі міста стали більше довіряти поліції. Як служба це відстежує?

– Наприклад, кількість викликів збільшилась у 50 разів. Звертаються з різних причин – від домашнього насилля та гучних сусідів до пограбувань та ДТП. Часто громадяни звертаються до нас, аби ми оголосили подяку певному співробітнику за хорошу роботу. Є і скарги. Проте, більшість з них – від порушників, яким не подобається, що на них склали протокол, – розповів Максим Єрмаков.

Зупинятися на досягнутому патрульна поліція не збирається. Найближчим часом, наприклад, пообіцяли стати ще більш відкритими. Принаймні, для журналістів – будуть брати їх на патрулювання.

Інформація для тих, хто хоче стати патрульним поліцейським. Додаткового набору в Херсоні не планується. Проте в міністерстві є ідеї створити на місцях поліцейські академії. Коли саме – поки що невідомо.

Україна дуже довго чекала на оновлення правоохоронної системи. Тому громадськість дуже пильно стежить за будь-якими кроками нової патрульної поліції. Проте вже зараз можна сказати, що люди в чорній формі викликають набагато більше довіри, аніж у старій синій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів