Підтримати нас

Херсонський Нацкорпус продовжує блокаду роботи заводу «Мікрон»

Автор статті
25 грудня 2019 11:00
913
Поширити:

Про завод сухих будівельних сумішей «Мікрон», який у цьому році незаконно почав діяти на території Херсона, забруднюючи навколишнє середовище і завдаючи шкоди здоров'ю городян, «Вгору» писала не  раз.

У серпні мешканці вулиці Чайковського та прилеглих  кварталів   почали скаржитися на викиди   «Мікрона». У людей виникали алергічні реакції на пил, сльозотечі, задишки. Пізніше ознаки захворювань були зафіксовані в медичних оглядах. Заводський пил забруднює  подвір’я,  проникає навіть крізь вікна та двері, накопичуючись товстим шаром на меблях та інших предметах побуту.

Виявилося також, що завод не має жодних дозвільних документів на свою діяльність у Херсоні. До того ж, він розміщений занадто близько до помешкань.

Пізніше власники «Мікрона» намагалися заспокоїти громадськість, пообіцявши встановити  спеціальні фільтри, які б значно скоротили обсяги викидів та рівень токсичності. Але цього зроблено не було, і завод подовжив працювати. Зважаючи на це, люди вирішили блокувати роботу підприємства.

Як відомо, уже тривалий час роботу заводу разом з ініціативними місцевими жителями блокують представники херсонського Національного корпусу.

Про поточний стан справ кореспонденту «Вгору» повідомив один із керівників херсонського Нацкорпуса Данило Бунчак.

«Тема «Мікрона» актуальна, зараз ведуться слідчі дії, які ми контролюємо. Блокаду зняли, але завод завжди під наглядом, і він не запуститься. Очікуємо на судові розгляди», - зазначив він.

Між тим, 15 листопада Херсонський міський суд відмовив слідчому СВ Корабельного району в клопотанні про арешт нерухомого майна ТОВ «Завод Мікрон», розміщеного за адресою: м. Херсон, вул. Чайковського,236.

 Адже, як з’ясувалося в суді, «Мікрон» не є власником цього майна, він його лише орендує. Хто є справжнім власником нерухомості, досі не встановлено.

Сама компанія ТОВ «Завод Мікрон» зареєстрована в місті Дніпро, її уповноваженою особою є В’ячеслав Юрійович Оберемок. Він представляється директором підприємства.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ