Підтримати нас

Херсонський аеропорт: чи буде збережено колектив внаслідок карантину

Автор статті
14 квітня 2020 03:00
771
Поширити:

"У березні ми виплатили кожному працівнику по 1200 гривень, залишився борг із заробітної плати - 900 тисяч гривень. До кінця квітня ця сума збільшиться до 2 мільйонів. Ми не знаємо, що будемо робити далі".

Про це кореспондентам Суспільного розказав директор підприємства "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук.

"Ми працюємо тільки на ентузіазмі. У березні брали відпустку за власний рахунок, а в квітні чи буде зарплата чи ні, не знаємо, але довго так жити не зможемо", - говорить головний енергетик підприємства Іван Понідзельський:

"Грошей зараз не вистачає ні на що. Дали нам трохи коштів, а далі … Ви самі розумієте, у багатьох є діти, родини. Їх треба годувати. Довго так не протримаємось".

До карантину Херсонський аеропорт приймав рейси з Кракова, Катовіце, Стамбула. Літали і до Шарм-ель-Шейха. Уже почали продавати квитки на Даламан (Туреччина) і Бургас (Болгарія). Планували у березні запускати рейс на Відень, але через пандемію коронавірусу відклали на невизначений термін - розказала помічниця директора Марія Богодухова:

"Ми підтримуємо зв’язок з усіма авіакомпаніями. Наприклад, в "Ryanair" обіцяють польоти з початку літа, тобто до 31 травня вони нікуди не будуть літати. Також, ми впевнені, що турецькі авіалінії продовжать польоти. Дуже сподіваємось, що "МАУ" відновить свою програму польоту до Києва, хоча б декілька разів на тиждень і на Бургас ми також плануємо".

Чи відновить Херсонський аеропорт свою роботу після карантину, - директор не знає. Зараз коштів не залишилося. Електроенергію відключать, якщо не сплатити борг, і без грошей не можна буде пройти льотну перевірку наземних засобів радіотехнічного забезпечення польотів, - додає директор комунального підприємства "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук:

"Така перевірка робиться державним підприємством "Укррух" - це коштує десь 1млн. гривень. По-друге, заробітна плата. Нам трошки підкинули грошей "Turkish Airlines". За березень кожному працівнику ми виплатили 1200 грн., а так ще 900 тис.грн боргу. За квітень ця сума вже буде більше 2 млн. грн. "Херсонська енергетична кампанія" повідомила нам, що будуть відключати електроенергію. У нас заборгованість 500 тис. гривень".

Торік Херсонський аеропорт обслужив 154 тисячі пасажирів, у перші три місяці цього року - пасажиропотік досяг 40 000 тис. людей. На підприємстві "Херсонські авіалінії" працюють 187 людей. Люди  звільнятимуться, якщо не будуть отримувати заробітну плату, - говорить директор підприємства.

"З 2014 року аеропорт ніколи не просив грошей на заробітну плату. Ми самі платили співробітникам зарплату. Ми завжди знаходили гроші - це за рахунок авіаційної діяльності, але бачите пустий аеродром. Зараз ми в такій ситуації, що нам, так скажемо, наші "господарі" - це облрада, мають нам допомогти".

Лист з проханням розглянути питання про надання фінансової допомоги Херсонському аеропорту, щоб сплатити працівникам заробітну плату, не був розглянутий на сесії обласної ради 8-го квітня. Наразі ми чекаємо коментар голови обласної ради Владислава Мангера.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ