Підтримати нас

Херсонського бійця засудили за торгівлю зброєю

23 січня 2019 13:54
653
Поширити:

За матеріалами Служби безпеки України Білозерський районний суд Херсонської області засудив до п’яти років позбавлення волі військовослужбовця, викритого на нелегальному збуті військових засобів ураження - повідомляє прес-центр СБ України. Вирок набув законної сили.

Втім, за відомостями, обнародуваними в Єдиному реєстрі судових рішень, сержанта звільнено від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на три роки.

Згідно з матеріалами справи, уродженця Каланчацького району Херсонської області, сержанта Збройних Сил України за контрактом (проходив службу на посаді пожежного у військовій частині А 1604), затримали 29 серпня 2018 року в с. Чорнобаївка під час продажу місцевому мешканцю двох пістолетів-кулеметів іноземного виробництва, ручного кулемета Дегтярьова та двохсот п`ятдесяти патронів різного калібру за 95,4 тис. грн.

Суд визнав військовослужбовця винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, карається - позбавленням волі від двох до п'яти років).

Але суд врахував, що чоловік повністю визнав вину, та пояснив, що скоїв злочин через скрутне матеріальне становище, адже має на утриманні трьох малолітніх дітей і дружину, яка знаходиться у декретній відпустці. А також те, що звинувачений за місцем проживання та служби характеризується з позитивної сторони, є учасником бойових дій.

Крім того, суд постановив знищити речові докази, тобто зброю та патрони, які боєць намагався продати. Логічніше, щоб їх передали військовим для захисту нашої країни. Але, що дивує - це не передбачене законодавством.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів