Підтримати нас

Херсонські яхтсмени вийшли до мерії з протестом (фото)

Автор статті
10 вересня 2019 08:15
819
Поширити:

Члени громадської організації «Яхтово-спортивний клуб Стебліївський» та батьки юних вихованців  спортивної організації вийшли з протестом до мерії через продаж майна їх клубу.

За словами організаторів акції, колись яхтклуб збудували за кошти членів профспілки суднобудівного заводу. У 2000 році майно яхтклубу (приміщення, яхти, обладнання та інше) передали профспілці. Потім суднобудівний збанкрутував, його викупив   холдінг «СмартМерітаймГруп» (гендиректор - Василь Федін, він же - депутат Херсонської обласної ради сьомого скликання).

А члени колишньої профспілки, ветерани суднобудівного заводу створили громадську організацію  «Яхтово-спортивний клуб Стебліївський» та подовжували безкоштовно навчати херсонську малечу ходити під вітрилом. До речі, саме тут тренувалися Софія Ларичева та Павло Бабич, які стали учасниками перших в історії світу юнацьких Олімпійських  ігр (проходили з 14 по 26 серпня 2010 року в Сінгапурі).

Однак «СмартМерітаймГруп» виставив яхтклуб на продаж. ГО «Яхтово-спортивний клуб Стебліївський» двічі брав участь у торгах і двічі їх вигравав. А нещодавно стало відомо, що були ще якісь торги, на яких яхтклуб продали за 1,8 мільйона гривень.

Як свідчать дані «Рrozorro», за лот під назвою «Парусно-гребний комплекс за адресою: м Херсон, вул. Карантинний острів, 1» боролися 5 учасників, а стартова ціна становила 750 тис. грн.

До складу комплексу входять: адміністративно-побутовий корпус загальною площею 128,9 кв.м; елінг  площею 136,6 кв.м, склад  площею 143,3 кв.м; господарські будівлі в кількості 4 одиниць. Об'єкт розташований на земельній ділянці площею 1,7329 га, перебуває в постійному користуванні ПАТ «Херсонський суднобудівний завод»; кадастровий номер 6510136600: 01: 001: 0380.

Перемогу у торгах здобуло ТОВ «Бізнес центр «Дніпро» з Херсона. Його засновниками є депутат облради від БПП Віктор Деркач і житель Кривого Рогу Ігор Сікан. Керує компанією Кирило Кириченко. Основний від діяльності - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Цікаво, що статутний фонд ТОВ «Бізнес центр «Дніпро» - всього 1 тис. грн. Товариство не значиться в декларації депутата за минулий рік (бо засновано лише у лютому 2019 року), але також - не значиться в повідомленні про суттєві зміни  майнового стану Національному агентству з питань запобігання корупції. В повідомленні депутат вказує, що придбав в Херсоні 16.07.2019 цех фарбування та виділки хутра за 250 тис. грн. Хоча електронний аукціон з продажу яхтклубу відбувся майже у той самий час - 29.07.2019 р. Але НАЗК про ці зміни Віктор Деркач не повідомив.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ