Підтримати нас

Картина Ван Гога з 4 мільйонів пластикових пляшок (відео)

Автор статті
11 травня 2016 14:30
648
Поширити:

В одному з міських парків тайванського міста Цзи-лун художники відтворили полотно Ван Гога під назвою "Зоряна ніч". Над нею працювала група місцевих художників. На це у них пішло чотири мільйони пластикових пляшок різних кольорів.

Про це повідомляє ВВС. Картина вражає своїми масштабами. Вона розташувалася площі в 53 тисячі квадратних метрів. Робота над відтворенням картини у художників зайняла чотири місяці. Пляшки для неї збирали по всьому острову.

Так вони вшанували 125-річницю смерті знаменитого художника. Також тайські майстри сподівалися, що це приверне населення країни до проблеми переробки сміття та збереження природи.

Щоб обійти цю копію картини Ван Гога, кількох хвилин не вистачить. Туристи можуть гуляти картиною, використовуючи спеціальні дерев'яні доріжки. Щоб фарби не розмило, передбачені і укриття від дощу. Тайські художники розповіли, що через кілька місяців мозаїку розберуть, а всі пляшки відправлять на переробку.

Нагадаємо, оригінальну картину Ван Гог написав 1889 року. Це один з найвідоміших творів художника. Вона зберігається в Музеї сучасного мистецтва МоМА в Нью-Йорку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ