Підтримати нас

Карантин: пасажиропотік на адмінкордоні між Кримом і Херсонщиною зменшився в 20 разів

Автор статті
25 березня 2020 10:00
508
Поширити:

На адміністративному кордоні між анексованим Кримом і Херсонською областю в 20 разів зменшився пасажиропотік після обмежень, запроваджених Кабінетом міністрів України.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Протягом тижня дії карантину зменшилася кількість щоденних перетинів адміністративного кордону в порівнянні зі звичайним часом і поступово знизилася у понад 20 разів. Зокрема, якщо в березні 2019 року через КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» щодоби пересувалося 4,7 тисячі осіб, то 22 березня 2020 року було зареєстровано 215 перетинів. Станом на 15:00 24 березня адміністративний кордон перетнуло 97 громадян», –ідеться в повідомленні.

Також, за даними міністерства, станом на 23 березня зафіксовано 12 перетинів адміністративного кордону з Кримом на гуманітарних підставах.

У відомстві зазначили, що необхідні обмеження на перетин адмінкордону були запроваджені через відсутність епідеміологічного контролю над особами, які потрапляють на півострів через Керченський міст і через аеропорт Сімферополя.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій 17 березня повідомило, що пропуск через контрольні пункти в'їзду-виїзду на адмінкордоні Криму з Херсонською областю тимчасово обмежений до 3 квітня.

У Держприкордонслужбі України пояснили, що не пропускатимуть громадян без реєстрації на материковій частині України.

Кабінет Міністрів України від 18 березня вніс зміну до постанови про правила перетину адміністративного кордону між анексованим Кримом і Херсонською областю в умовах обмежень через загрозу поширення коронавірусу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ