Підтримати нас

Ірина Геращенко назвала умови зняття блокади з ОРДЛО

Автор статті
07 липня 2019 09:00
723
Поширити:

Президент Росії Володимир Путін вимагає від України припинити блокаду Донбасу. У відповідь Україна вимагає від Путіна забратись геть з Донбасу разом зі своїми регулярними військами.

Про це написала у Facebook Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Путін вимагає скасування блокади Донбасу. Ми вимагаємо від Путіна піти з Донбасу геть. Разом зі своїми регулярними військами з перешитими шевронами, новітньою технікою і радіолокаційними установками, які , нарешті, почало фіксувати в своїх звітах навіть перелякана і обережна СММ ОБСЄ. Ми вимагаємо від Путіна припинити постачати своїм найманцям зброю і техніку, негайно виконати мінські угоди і протоколи від вересня 14 і лютого 15, згідно яких Дебальцеве має перейти під контроль української влади. Поки що там російський залізничний перевалочний пункт для поставки зброї. Ми вимагаємо від Путіна негайно скасувати свої злочинні укази про визнання документів " ЛДНР", бо в мінських угодах немає таких абревіатур і це абсолютно незаконні, штучні утворення", - написала.

Також до списку вимог Геращенко потрапило припинення незаконної паспортизації жителів українського Донбасу - громадян України та виконання рішення морського трибуналу і звільнити моряків і всіх політв’язнів і заручників з окупованих територій.

"Ми вимагаємо від Путіна виконання ключового пункту Мінських угод: виведення іноземної зброї і техніки з території окупованого Донбасу. Іноземної - це російської. Бо ніякої іншої там немає. Ми вимагаємо від Путіна перестати вбивати українців, застосовувати важку зброю, випробовувати новітні знаряддя для вбивств, мінувати цивільні населені пункти, катувати, гвалтувати, незаконно утримувати, травити пропагандою і брехнею, порушувати міжнародне право. Ми вимагаємо від Путіна не лізти в справи суверенної України. Ми незалежна держава. Прізвище президента України сьогодні - Зеленський, а не Путін. Тому менше вимог до України. Нехай займеться РФ, там повно проблем", - додала вона.

5 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що Мінські угоди вимагають повного відновлення відносин між Донбасом і Україною. Але для цього, за його словами, необхідно "скасувати указ колишнього президента Порошенка, який організував блокаду регіону".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ