Підтримати нас

Яку висоту взяв легкоатлет із Херсона Проценко на Олімпійських іграх-2024

08 серпня 2024 07:51
2,840
Поширити:
Андрій Проценко
Андрій Проценко у кваліфікації стрибків у висоту на Олімпіаді-2024. Фото: Суспільне Спорт

7 серпня на Олімпійських іграх-2024 відбулися останні кваліфікаційні змагання за участі українців – чоловічих стрибків у висоту. Легкоатлет із Херсона Андрій Проценко завершив виступи без результату.

Про це йдеться на сторінці  Національного олімпійського комітету України.

Зазначається, що Проценко не зміг з трьох спроб взяти стартову висоту 2,15 метра.

Також завершив виступи на іграх українець Владислав Лавський, який зупинився на висоті 2.15 метрів. Олег Дорощук, показавши результат 2.24 метри, вийшов у фінал стрибків у висоту. 

За інформацією Суспільного, Дорощук та Лавський дебютували на Іграх у Парижі, натомість для Проценка це вже була четверта Олімпіада. На попередніх Іграх у Токіо український легкоатлет також не подолав кваліфікацію. Проте у Ріо посів четверте місце.

“Не вдалося взяти початкову [висоту]. Це дуже засмучує. Готовність була, не вдалося розстрибатися. Не пощастило з сектором, з моєї ноги стрибало лише двоє, і судді на це не звертали увагу”, – розповів Андрій журналістам.
  • Олімпійські Ігри 2024 проходять із 26 липня до 11 серпня. Церемонія відкриття Олімпіади вперше відбулася не на суші, а на воді – на паризькій річці Сена. На змаганнях буде розіграно 329 медалей у 32 видах спорту. До складу офіційної делегації збірної команди увійшла веслувальниця із Херсонщини Катерина Дудченко, легкоатлет із Херсона Андрій Проценко та борчиня Тетяна Сова-Ріжко.
  • 28 липня тенісистка з Нової Каховки Херсонської області Ангеліна Калініна знялася з Олімпійських ігор-2024 через хворобу.
  • 5 серпня на Олімпіаді  – 2024 у Парижі відбулись змагання із вільної боротьби. У 1/8 фіналу у ваговій категорії до 68 кілограмів борчиня  із Херсонщини Тетяна Сова-Ріжко поступилася спортсменці з Індії Ніші Дахії.
  • 31 липня жіноча збірна з академічного веслування Євгенія Довгодько, Катерина Дудченко, Дар'я Верхогляд із Херсонщини та Анастасія Коженкова з Волинської області фінішувала п'ятою у фіналі змагань на Олімпійських іграх-2024
  • 6 серпня на ранковій сесії літніх Олімпійських ігор у Франції відбулися попередні заїзди у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Українки Людмила Лузан (Івано-Франківськ) та Анастасія Рибачок (уродженка Херсона, яка наразі представляє Житомирщину) автоматично пройшли до півфіналу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів