Підтримати нас

Яка кількість прокурорів на Херсонщині мають статус інвалідності 

24 жовтня 2024 10:41
169
Поширити:
Фото: Херсонська обласна прокуратура

За результатами розслідування щодо отримання прокурорами груп інвалідності встановили, що найменший відсоток має Херсонська область. 

Про це йдеться на сторінці Офісу Генерального прокурора. 

Зазначається, що перевіряються всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу людини з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду.

У Херсонській області з працюючих 181 прокурорів, 1 жінка має статус інвалідності.

Найбільший показник виявили у Хмельницькій (61 прокурор, або 29,8% від загальної кількості). З них 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України. 

На Черкащині 60 прокурорів – зі статусом людини з інвалідністю. З них 50 отримали його до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України. Частка прокурорів, які мають статус інвалідності, становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 

  • Генеральний прокурор Андрій Костін призначив службове розслідування після появи інформації щодо отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури. Службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.
  • Президент увів у дію рішення РНБО щодо оформлення фальшивих інвалідностей посадовцям. В його указі йдеться про те, що всі МСЕК в Україні почнуть ліквідовувати з 31 грудня 2024 року. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів