Підтримати нас

Як жителі Херсона оцінили перейменування вулиць міста – результати соцопитування

24 червня 2024 11:26
504
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

63% жителів Херсона від загальної кількості учасників соціологічного опитування позитивно поставилися до перейменування вулиць міста. 68% херсонців, які виїхали з міста оцінили перейменування схвально, а серед тих, хто залишився, до перейменувань позитивно поставились 58%.

Результати опитування повідомив член Херсонського обласного відділення Соціологічної асоціації України Дементій Білий.

За його словами, 72% опитаних вважають, що їхню думку повністю або частково врахували під час перейменування, 14% дали протилежну відповідь.

Проспект Незалежності (колишній проспект Ушакова) став одночасно найбільш вдалим і найбільш невдалим перейменуванням.

“Причому у першому випадку мова здебільшого йде про позбавлення від старої назви (Ушакова), а не про симпатії до нової (Незалежності). Це реакція на відмову винести на голосування ім’я Джона Говарда”, йдеться в дописі

31% жителів Херсона вважає, що перейменування повинно продовжуватися, а 43% – що процес варто припинити.

Загалом в опитуванні взяв участь 401 житель Херсона.

Опитування проходило з 1 по 15 травня 2024 року. Дослідження замовив Фонд громади міста Херсон “Захист”.

  • У Херсонській громаді з'явилося 165 нових назв для вулиць. Процес перейменування тривав понад рік.
  • Раніше в ефірі “Вгору” краєзнавець Дементій Білий розповів, що на території Херсонської громади ще залишилося перейменувати острови Великий Потьомкінський та Малий Потьомкінський. Є пропозиція перейменувати вищезазначені острови, як Великий Вільховий та Малий Вільховий.
  • Згідно із Законом “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії”, перейменували вулиці в Нововоронцовській громаді Херсонської області, Антонівському старостинському окрузі, Чаплинській, Іванівській та Кочубеївській громадах, Зеленівці, Комишанах, Молодіжному та Степанівці. Також в селі Дар'ївка нову назву отримала площа.
  • Комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав рішення про перейменування 13 населених пунктів у 4 районах Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів