Підтримати нас

Головний редактор РІА Новини-Україна отримував найбільш одіозні статті від російського куратора

Vgoru
Автор статті
17 травня 2018 11:19
563
Поширити:

Від невстановленої особи, яка підписувалася «Захар Віноградов»,  головний редактор агенції РІА Новини-Україна Кирило Вишинський отримував статті, у яких схвалювалися анексія Росією Криму та агресія проти України на Донбасі.

Про це розповів слідчий СБУ під час судового засідання із обрання запобіжного заходу головному редактору агенції РІА Новини-Україна Кирилу Вишинському. Засідання зараз триває у Херсонському міському суді.

У СБУ вважають, що так званий «Захар Віноградов» - російський куратор Вишинського. Від цієї людини зокрема він отримував антиукраїнські статті одіозного Олександра Дугіна.

Сам Вишинський каже, що просто розміщував на сайті різні експертні думки про актуальні події в Україні.

Вишинському, який має громадянство і України, і Росії, інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним.

За даними Служби безпеки України, журналіст за завданням Москви готував спочатку інформаційні матеріали у Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, а потім у Києві – на підтримку угруповань «ДНР» і «ЛНР» та щомісяця отримував на цю діяльність 53 тисячі євро. Гроші для цього, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

Раніше за висвітлення діяльності підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі Вишинський був внесений у базу українського сайту «Миротворець», а в 2014 році, після анексії Криму, журналіста нагородили в Росії медаллю «За об’єктивне висвітлення подій у Криму».

Зараз він знаходиться у дорадчій кімнаті. Усі очікують рішення суду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ